Ünal Ateş: Sayın Bakan, basından neden korkuyorsunuz?

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Bakan Murat Kurum’un Kahramanmaraş ziyaretinde muhalefetin dışlanmasını eleştirerek, basının da davet edilmemesine tepki gösterdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ağustos 2024 14:46

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Kahramanmaraş ziyaretine sert eleştirilerde bulundu.

Ateş, ziyaretin sadece AK Parti’li siyasetçilere duyurulduğunu, muhalefet partilerinin ise haberdar edilmediğini vurguladı. Bu durumun kabul edilemez olduğunu belirten Ateş, Kahramanmaraş Valisi'ne protokol listesinde bir değişiklik olup olmadığını sordu.

Ünal Ateş, şunları söyledi: “Bakan Kurum’un Kahramanmaraş ziyareti hakkında bizlere bilgi verilmedi. Ziyareti sosyal medyadan öğrendik ve paylaşılan fotoğraflarda sadece AK Parti’li siyasetçilerin yer aldığını gördük. Deprem sonrası şehrimize gelen bir bakanın, sadece AK Parti yetkilileriyle bir araya gelmesi kabul edilemez. Kahramanmaraş'ta 11 ilçeden 8’ini muhalefet partileri yönetiyor, ama hiçbir muhalefet temsilcisi bu ziyarete dahil edilmedi. Bu yaklaşım şehrin siyasetine zarar veriyor.”

Ateş ayrıca basın mensuplarının davet edilmemesine de tepki gösterdi ve şunları ekledi: “Basın olmadan sorunları nasıl öğrenip çözeceksiniz? Bu kentin gerçek sorunlarını muhalefet partilerinden ve yerel medyadan dinlemeniz gerekiyor. Bugüne kadar uzlaşmacı bir tavır sergiledik, ancak bundan sonra muhalefet yapma biçimimizi değiştireceğiz. İktidar partisini bu konuda uyarıyorum.”

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.