Ünal Ateş: Kahramanmaraş’ın altyapı ve esnaf sorunlarına acil çözüm gerekiyor

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, depremler sonrası şehirdeki altyapı ve esnaf sorunlarına dikkat çekti. Acil çözüm ve esnaf taleplerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ağustos 2024 11:19

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, şehrin acil sorunlarının çözülmesi gerektiğini vurguladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, depremler sonrasında şehirde devam eden altyapı sorunları ve esnafın karşı karşıya olduğu zorluklara dikkat çekti.

Ünal Ateş, 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından Kahramanmaraş'ta yaşanan sorunların hâlâ çözüme kavuşmadığını ve esnafın bu durumdan olumsuz etkilendiğini belirtti.

Ünal Ateş, yaptığı açıklamada, "6 Şubat depremleri sonrasında Kahramanmaraş adeta bir şantiye haline geldi. Altyapı ciddi sorunlar barındırıyor ve esnaf, 21 metrekarelik konteynerlerde zorlu bir yaşam mücadelesi veriyor. Bazı sağlam binaların rezerv alanı kapsamına alınarak yıkılması planlanıyor, bu da esnafın durumunu daha da kötüleştiriyor" ifadelerini kullandı.

Ateş, yetkililere seslenerek, "Esnafın talepleri dikkate alınmalı ve bu talepler karşılanmalı. Kahramanmaraş'ta mücbir sebep halinin bir yıl daha uzatılması acil bir gerekliliktir. İş yapamayan ve geçim sıkıntısı çeken esnafın sigorta ve vergi borçlarının taksitlendirilmesi, hatta 2023 yılına ait borçlarının silinmesi zaruridir" dedi.

Ünal Ateş, "Şehrimizde halen işlevsel bir vergi dairesi bulunmamaktadır. Defterdarlık binası acil olarak yapılmalıdır. Eğer rezerv alanı içindeki binalar sağlamsa, bu binaların yıkımı mümkün olduğunca ertelenmelidir. Esnafın tahliyeye zorlanmaması gerekir" şeklinde konuştu.

Son olarak Ateş, yetkililere seslenerek, "Lütfen esnafın durumunu görün, onları dinleyin ve haklı taleplerini karşılayın. Kahramanmaraş’ın bir an önce toparlanması için elimizden geleni yapmaya ve bu şehir için 24 saat çalışmaya devam edeceğiz" diyerek açıklamalarını tamamladı.

Kaynak: AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.