Starbucks'ın küresel satışları 3 aylık dönemde düştü

Starbucks, nisan-haziran döneminde küresel satışlarında %3 düşüş yaşadı. Kuzey Amerika'da %2, uluslararası satışlarda ise %7 gerileme kaydedildi. Gelir beklentilerin altında kaldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ağustos 2024 12:55
Starbucks'ın küresel satışları 3 aylık dönemde düştü

ABD'li kahve zinciri Starbucks, nisan-haziran döneminde küresel satışlarında yüzde 3 düşüş yaşadı. Mali takviminde 30 Haziran'da sona eren bu üç aylık dönemi üçüncü çeyrek olarak kabul eden şirket, bilançosunu açıkladı.

Açıklanan verilere göre, Starbucks'ın dünya genelindeki karşılaştırılabilir mağaza satışları bu dönemde yüzde 3 azaldı. Kuzey Amerika'daki satışlar yüzde 2, uluslararası satışlar ise yüzde 7 geriledi.

BEKLENTİLERİN ALTINDA KALAN GELİR

Starbucks'ın toplam net geliri, nisan-haziran döneminde yüzde 0,6 azalarak 9,11 milyar dolara düştü. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 9,16 milyar dolar olarak kaydedilmişti. Piyasa beklentileri ise şirketin gelirinin bu dönemde 9,24 milyar dolar olacağı yönündeydi.

Geçen yılın aynı döneminde 99 sent olan hisse başına kâr, bu yılın aynı döneminde 93 sente geriledi. Şirketin hisse başına kârı, piyasa beklentileri doğrultusunda gerçekleşti.

İSRAİL BOYKOTUNUN ETKİSİ

Starbucks, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle uluslararası firmalara yönelik boykot kampanyalarından olumsuz etkilenmişti. Şirket, geçen yıl ekim-aralık döneminde, kısmen Orta Doğu'daki mağazalardaki satışların düşmesi nedeniyle yıllık satış tahminini revize etmişti.

Ocak-mart döneminde şirketin geliri yüzde 2 azalırken, küresel satışları yüzde 4 azalarak 2020 yıl sonundan bu yana ilk kez düşüş kaydetmişti.

Kaynak: AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.