KOSGEB İş Geliştirme Desteği 2. Çağrı: 2 milyon liraya kadar destek!

KOSGEB 2024 İş Geliştirme Desteği 2. Çağrı başvuruları başladı! Destek miktarı 2 milyon liraya yükseldi. Başvurular 30 Ağustos'a kadar açık. Detaylar haberimizde!

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ağustos 2024 13:23
KOSGEB İş Geliştirme Desteği 2. Çağrı: 2 milyon liraya kadar destek!

KOSGEB, 2024 yılı için İş Geliştirme Desteği programının ikinci çağrı başvurularını kabul etmeye başladı. Bu yılki destek miktarı önemli bir artışla 2 milyon liraya çıkarıldı.

Girişimci Destek Programı kapsamındaki bu destekler, girişimcilerin projelerini hayata geçirmelerine yardımcı olmayı ve yeni işletmelerin sürdürülebilirliğini artırmayı amaçlıyor.

DESTEK TUTARINDA BÜYÜK ARTIŞ!

KOSGEB, 2024-2028 stratejileri doğrultusunda, Girişimci Destek Programı'nın üst limitini 375 bin liradan 2 milyon liraya yükseltmiş bulunuyor. İlk çağrı başvuruları 10 Mayıs-28 Haziran tarihleri arasında alınmış ve bu dönemde 3,380 girişimci başvuruda bulunmuştur. Bu başvurular arasından 984 girişimci, 15 Ağustos’a kadar jürilere sunulacak.

BAŞVURU SÜRECİ VE DESTEK ORANLARI

Bugünden itibaren başlayacak olan başvuru süreci 30 Ağustos’ta sona erecek. İş Geliştirme Desteği kapsamında girişimcilere, 1,5 milyon liraya kadar yüzde 80 oranında geri ödemeli destek sunulacak. Ayrıca, genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olan girişimcilere ek olarak 150 bin lira destek verilecektir.

DESTEK KAPSAMINDAKİ GİDERLER

Destekler, işletmenin personel giderleri, makine ve ekipman alımları, yazılım masrafları, eğitim ve danışmanlık, belgelendirme, test ve analiz gibi birçok alanda geçerli olacaktır. Ayrıca, pazarlama, tasarım ve sınai mülkiyet hakları gibi hizmetler de destek kapsamındadır.

DESTEKLENEN SEKTÖRLER

İmalat, telekomünikasyon, bilgisayar programlama, danışmanlık ve bilimsel araştırma gibi sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler bu destekten yararlanabilir. Geri ödemeli destekler için faiz veya komisyon alınmayacak olup, geri ödemeler 36 aylık program süresi tamamlandıktan sonra başlayacaktır.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.