SANKO Sanat Galerisi'nde Selva Özkirişçi'nin 'Atlar' Sergisi

Ressam Selva Özkirişçi’nin "Atlar" temalı sergisi SANKO Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşuyor. 5 Temmuz 2024’e kadar her gün 10.00-22.00 arasında ziyaret edilebilir.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Haziran 2024 09:04
SANKO Sanat Galerisi'nde Selva Özkirişçi'nin 'Atlar' Sergisi

Selva Özkirişçi, akrilik, yağlı boya, pastel ve kara kalem teknikleriyle oluşturduğu “Atlar” temalı eserlerini SANKO Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşturdu.

Özkirişçi, atların yelelerindeki özgürlüğü hayal ederek eserlerine hayat verdiğini ifade etti ve sanatın birleştirici ve iyileştirici yönünün toplumlar için ne denli önemli olduğuna değindi. Resim yapmanın kendisi için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirten sanatçı, “Atları çizerken kendi özgürlüğümü hissetmiş gibi oluyorum. Tüm eserlerimi büyük bir sevinçle tamamladım. Sanata yönelince, önceki dönemlerde zamanımı ne kadar boşa harcadığımı fark ettim” dedi. Ayrıca, eserlerine ev sahipliği yaparak sanatseverlerle buluşturan SANKO Sanat Galerisi'ne teşekkürlerini iletti.

Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat ise SANKO Sanat Galerisi’nin sanata olan katkılarını vurgulayarak, “Devlet sanat galerilerinin yanı sıra özel kuruluşların da sanata ve sanatçılara destek vermesi çok kıymetli. Gaziantep’te sanatın gelişimine katkıda bulunan SANKO Sanat Galerisi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Aykanat, SANKO Holding tarafından basılan "Gaziantep Müzesi’nin Belkıs Zeugma ve Mozaikleri" isimli bilimsel yayını Özkirişçi’ye takdim etti.

Sergi açılışına, SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek, Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Doç. Dr. Bayram Bozhüyük, Doç. Dr. İbrahim Halil Özkirişçi, Dr. Öğr. Üyesi Gülfem Marakoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Bekir Baba, sanatseverler ve davetliler katıldı.

Selva Özkirişçi’nin 33 eserinin yer aldığı “Atlar” temalı resim sergisi, SANKO Sanat Galerisi’nde 5 Temmuz 2024 tarihine kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Selva Özkirişçi

1956 yılında Gaziantep'te doğan Özkirişçi, Dayı Ahmet Ağa İlköğretim Okulu'ndan mezun olduktan sonra Akşam Sanat Okulu’nda iki yıl nakış ve dikiş eğitimi aldı. 2019'dan bu yana çeşitli sanat merkezlerinde karakalem, yağlı boya ve akrilik tekniklerinde eğitim aldı. Üç çocuk annesi olan Özkirişçi, halen Necip Fazıl Kısakürek Sanat Merkezi’nde çalışmalarına devam etmektedir.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.