Şair Ural; Şiir Okuyucuya Dokunup Kaçacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Kasım 2022 09:53

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Şairin Aynası’ konulu etkinlikte edebiyatseverlerle bir araya gelen Şair – Yazar Ali Ural, “Şiiri ebelemece oyununa benzetebiliriz. Okuyucuya dokunup sonra kaçacak. Elinin sıcaklığını okurun sırtında...

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Şairin Aynası’ konulu etkinlikte edebiyatseverlerle bir araya gelen Şair – Yazar Ali Ural, “Şiiri ebelemece oyununa benzetebiliriz. Okuyucuya dokunup sonra kaçacak. Elinin sıcaklığını okurun sırtında bırakarak oradan uzaklaşacak” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şiir ve edebiyatın başkentinde kültür sanat etkinliklerini vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Sezai Karakoç Kültür Sanat Sezonu kapsamında, Şair - Yazar Ali Ural’ın katılımıyla ‘Şairin Aynası’ konulu Evelâhir Söyleşileri etkinliği gerçekleştirildi. Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde Yazar Ömer Yalçınova moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte; şairin dünyadaki yeri, dünyayı algılama biçimi, edebiyatın toplumsal hayata tesiri, şiirin Türk Edebiyatı’ndaki konumu gibi pek çok konu usta yazar Ali Ural tarafından farklı açılardan ele alındı. Edebiyatseverlerin büyük bir dikkatle takip ettiği söyleşide Ural, yazın hayatı hakkında da katılımcılara bilgiler aktardı.

“ŞİİRİ EBELEMECE OYUNUNA BENZETEBİLİRİZ”

Etkinlikte, şiirin toplum için önemine ve misyonuna değinen Şair – Yazar Ali Ural, “Şiir kitaplarımdan birinin adı Gizli Buzlanma. Gizli Buzlanma dediğimiz şey sokakta gördüğümüz trafik levhası. Fakat biz onu sıradan bir trafik işareti olmaktan çıkarıp bir imgeyle çerçevelediğimiz zaman o artık büyülü bir şeye dönüşüyor. Gizli buzlanma artık arası bozulan insanları, soğuk ilişkileri, zıt kutupları, görüş farklılıklarını işaret ediyor. Şiir de aynı bu şekilde. Şairin kelimelere yüklediği imgeler, okuyucuda çok farklı çağrışımlar yapabiliyor. Şiirin konusu günlük hayatta başımıza gelen herhangi bir olay, bir duygu veya doğa olayları olabilir. Şair, bunları belli bir süzgeçten ve duygudan geçirerek yazıya döker. Şiiri ebelemece oyununa benzetebiliriz. Okuyucuya dokunup sonra kaçacak. Elinin sıcaklığını okurun sırtında bırakarak oradan uzaklaşacak” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.