Rüyada Ateş görmek ne anlama gelir?

Rüyada Ateş görmek ne anlama gelir? Başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer faklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ekim 2024 09:10
Rüyada Ateş görmek ne anlama gelir?

Rüyada Ateş görmek; Ünlü rüya tabircileri rüyada ateş görülmesini değişik şekillerde yorumlamışlardır.

Danyâl (a. s.) yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında dumansız ateş görmesi; o kimsenin devlet başkanına yaklaşacağına, durgun olan işlerinin açılacağına ve zor olan işlerinin de kolaylaşacağına işaret eder.

Kişinin rüyasında kendisini ateşe attığını ve fakat yanmadığını görmesi; devlet tarafından zulme uğrayacağına delalet eder. Bir kimsenin kış gününde ateşte ısındığını görmesi; cennete gireceğine, ateşe girip azap gördüğünü görmesi; malından zarar edeceğine veya cehenneme girmesine sebep olacak bir günah işleyeceğine yorumlanır.

Bir kimsenin rüyasında insanların alevli ateşin başında toplandığını görmesi; o insanların bolluğa ve bereketli bir duruma kavuşacaklarına delalet eder.

Rüyasında ateş üzerinde et kızarttığını gören kimse; insanların gıybet etmelerine sebep olacak bir iş işleyeceğine veya kendisinin dedikoducu olacağına işaret eder. Elinde yanmış ateş gören kimse; devletten yardım görür.

Bir tüccar rüyasında dükkanının yandığını ve içinde bulunan eşyalarının kül olduğunu görmesi; malını aşırı fiyatla satıp halkı aldattığına, evinde yangın çıktığını gören kimsenin; malları zorbalar tarafından yağma edileceğine, elbisesinin yandığını gören kimsenin, akrabaları ve yakınları ile arasının açılacağına ya da malının zayi olmasından dolayı canının sıkılacağına yorumlanır.

Câbiru’l-Mağribi’nin yorumuna göre; Bir kimsenin rüyasında gördüğü ateşte eğer alev yoksa; düşmanlık ve dâvaya, eğer alev varsa hastalık yüzünden sıkıntı çekmeye, yerin altından üstüne ve oradan göğe ateşin yükseldiğinin görülmesi; o beldenin insanlarının Allah’ a isyan edeceklerine, ateşin bir yerden başka bir yere yayıldığını fakat hiçbir zarar vermediğinin görülmesi; rüyayı gören kimsenin menfaat göreceğine ve eğer fakir ise zengin olacağına delalet eder.

Rüyanızda gökten yağmur gibi ateş yağdığını görmeniz; başka milletler tarafından o rüyanın görüldüğü belde halkına savaş açılacağına ve savaş nedeniyle orada birçok insanların öleceğine işaret eder.

Ebu Said el-Vaiz’ in yorumuna göre: Rüyada ateş görülmesi iki şekilde tabir edilir. Birincisi zararlı, ikincisi zararsızdır. Bir kimsenin rüyasında yakıcı olduğu halde etrafına ışık vermeyen bir ateş görmesi; üzüntüye, hastalığa ve veba hastalığına yakalanmaya delalet eder. Özellikle ışık vermeyen alevli ateşin görülmesi; belâ ve musibet ile yorumlanır.

Kaynak: Haber Merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.