Milletvekili Karatutlu, Kahramanmaraş'ın Çığlığını TBMM'de Duyurdu!

Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, depremin ardından şehirde devam eden sorunları TBMM'deki basın toplantısında dile getirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ekim 2023 09:30
Milletvekili Karatutlu, Kahramanmaraş'ın Çığlığını TBMM'de Duyurdu!

Kahramanmaraş Milletvekili Uzm. Dr. İrfan Karatutlu, 6 Şubat'taki depremin ardından şehirde halen devam eden sorunları TBMM'deki basın toplantısında gündeme taşıdı.

DEPREM SONRASI KAHRAMANMARAŞ'IN BARINMA SORUNLARI

Karatutlu, depremin ardından binaların yıkımdan kaynaklanan sorunlar, barınma zorlukları ve sağlık problemleriyle ilgili vurgularda bulundu. Orta hasarlı binaların güçlendirilmesi taleplerinin belediyeler tarafından engellendiğine dikkat çekti.

YEREL MÜTEAHHİTLERİN VE MÜHENDİSLERİN İNŞAAT TALEPLERİ GÖZ ARDI EDİLİYOR

Vatandaşların ağır hasarlı binalar için bilirkişi raporu almak istediklerinde yaşadığı hukuki zorlukları dile getiren Karatutlu, şehirdeki yerel müteahhitlerin inşaat taleplerinin resmi kurumlarca göz ardı edildiğine değindi.

milletvekili-karatutlu-depremin-merkezi-kahramanmarasta-devam-eden-sorunlari-anlatti.jpeg

EĞİTİM SORUNLARI VE EĞİTİM PLANLAMALARINDAKİ YANLIŞLAR

Kahramanmaraş'taki eğitim sorunlarına da değinen Karatutlu, okulların hasar görmesiyle ilgili yapılan planlamaların yetersiz olduğunu ve özellikle Helete beldesindeki eğitim binasının hala yapılamamış olmasını eleştirdi.

ESNAFIN YAŞADIĞI ZORLUKLAR VE ŞEHRİN ULAŞIM SORUNLARI

Esnafın ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğini ve şehirdeki ulaşım sorunlarına değinen Karatutlu, havaalanı ve demir yolu gibi önemli ulaşım hatlarının yetersizliğine vurgu yaptı.

YÖNETİMDEKİ SORUNLAR VE HAKSIZLIKLAR

Karatutlu, Kahramanmaraş'ı yöneten azınlık bir grubun şehrin kaynaklarını kendi çıkarları doğrultusunda kullandığını ve vatandaşın mağduriyetine neden olduğunu ifade etti. Ayrıca, Meclis Başkanı'nın seçilmiş milletvekiline karşı gösterdiği saygısız tavra dikkat çekti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.