Meteoroloji'den Kahramanmaraş'a uyarı üstüne uyarı! Hafta sonu plan yapanlar dikkat!

Kahramanmaraş Valiliği, 22 Eylül'de Doğu Akdeniz’de beklenen kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara karşı uyarıda bulundu. Ani sel, su baskını ve fırtına riskine karşı vatandaşların dikkatli olması ve tedbir alması istendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Eylül 2024 17:40
Meteoroloji'den Kahramanmaraş'a uyarı üstüne uyarı! Hafta sonu plan yapanlar dikkat!

Kahramanmaraş Valiliği, Doğu Akdeniz'de etkili olacak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara karşı önemli bir uyarı yaptı.

Valilikten alınan bilgilere göre, bölgede yarın (22 Eylül 2024 Pazar) öğleden sonra hava şartları normale dönecek. Ancak bu süre zarfında, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi tehlikeli olayların yaşanma olasılığı bulunuyor.

Bu yüzden, özellikle dışarıda olan vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları gerektiği belirtildi.

kahramanmaras-hava-durumu.jpg

Valilik, olumsuz hava koşullarının yaratabileceği risklere karşı şu önerilerde bulundu:

Hava şartlarından kaynaklanabilecek ulaşım sorunları nedeniyle mümkünse toplu taşıma araçlarının kullanılması, özel araçların ise tercih edilmemesi önerildi. Ani yağışların etkisiyle oluşabilecek su baskınlarına karşı hazırlıklı olunması gerektiği vurgulandı. Özellikle dere ve nehir kenarlarında bulunan vatandaşların dikkatli olmaları istendi. Yıldırım ve ani rüzgar durumlarında açık alanlardan kaçınılması ve daha korunaklı yerlerde bulunulması gerektiği hatırlatıldı.

Kahramanmaraş Valiliği, vatandaşların bu tür hava koşullarında evde kalmalarını, çıkmaları gerekiyorsa da tedbirli olmalarını ve güncel hava durumu tahminlerini takip etmelerini önerdi. Ayrıca acil durumlarda ilgili birimlerle iletişim kurmanın önemine dikkat çekildi.

Bölgedeki yerel yönetimlerin, olumsuz hava koşullarına karşı gerekli hazırlıkları yaptığı ve acil durum ekiplerinin hazır durumda beklediği bildirildi.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.