Meme Kanseri: Erken Teşhisle Hayata Tutunun!
Meme kanserinde erken teşhis hayat kurtarır! 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı'nda düzenli taramalar için uzmana başvurun. Sağlığınızı önemseyin!
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Göktürk Maralcan, Türkiye'de meme kanserinin alarm verici bir hızda yayıldığına dikkat çekiyor. Prof. Dr. Maralcan, 1-31 Ekim arasında kutlanan Meme Kanseri Farkındalık Ayı vesilesiyle yaptığı açıklamada, "Ülkemizde meme kanseri genç yaş gruplarında da görülüyor" uyarısında bulundu.
Maralcan, meme kanserinin erken teşhisinin hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Erken teşhis sayesinde meme kanseri tedavisi oldukça etkili olabiliyor. Kadınlar, kendi meme kanseri risklerinin farkında olmalı ve düzenli tarama testlerine tabi tutulmalı" dedi.
MEME KANSERİ TARAMA TESTLERİ: RİSK ALTINDA OLANLAR İÇİN HAYAT KURTARIYOR
Meme kanserini erken teşhis etmek için belirli aralıklarla yapılan tarama testlerinin hayati önem taşıdığını belirten Prof. Dr. Maralcan, bu testleri şu şekilde sıraladı:
Kendi Kendine Meme Muayenesi: Her birey, düzenli aralıklarla kendi meme muayenesini yapmalıdır.
Uzman Muayenesi: Genel cerrahi uzmanı veya meme cerrahı düzenli muayene ile meme sağlığını değerlendirebilir.
Mamografi: Hekim tarafından yönlendirilen mamografi taramaları, kanseri erken aşamada tespit edebilir.
Prof. Dr. Maralcan, özellikle 40 yaş sonrasındaki kadınların düzenli olarak bu tarama testlerini yaptırmaları gerektiğine dikkat çekti. Bu kontrollerin düzenli aralıklarla yapılmasının, hastalığın erken aşamada tespiti için kritik olduğunu belirtti.
Sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmenin, sevdiklerimizle uzun yıllar birlikte olmanın hak olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Maralcan, "Bu nedenle hem fiziksel hem de ruhsal sağlığımızı korumak için gereken adımları atmamız gerekiyor. Kontrol muayeneleri, bu adımlardan sadece biridir" diye konuştu.
KAYNAK: Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.