Maraş Paça Nasıl Yapılır? Vücut Direncini Artıran ve Ağrıları Gideren Maraş Paça Tarifi
Sağlıklı ve lezzetli bir çorba deneyimi için Maraş Usulü Kelle Paça tarifi! Prof. Dr. Canan Karatay'ın önerisiyle vücudu koruyun. İşte malzemeler ve yapılışı.
Maraş paça, Prof. Dr. Canan Karatay'ın önerilerine göre hem lezzetli hem de sağlıklı bir çorba olarak bilinir. İşte Maraş usulü kelle paça tarifi:
MALZEMELER:
1 adet koyun veya keçi kellesi
Birkaç parça kemik
1 tatlı kaşığı biber salçası
Toz kırmızı biber
2-3 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı sumak ekşisi
YAPILIŞI:
Kelle iyice yıkanıp temizlenir ve kemiklerle birlikte bir tencereye konur. Üzerini kapatacak kadar su eklenir. Biraz tuz ekledikten sonra, kellenin etlerinin iyice pişmesi beklenir.
Kelle etleri piştikten sonra, başka bir tencereye alınır ve üzerine etleri kapatacak kadar kellenin suyundan ilave edilir.
Bu karışım iki taşım kaynatılır ve içine 1 tatlı kaşığı biber salçası, sumak ekşisi ile dövülmüş sarımsaklar eklenir. Biraz daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
Servis yapmadan önce üzerine toz kırmızı biberli, naneli tereyağı gezdirilir.
Afiyet olsun! Maraş usulü kelle paça, lezzetinin yanı sıra sağlık için de faydalı bir çorba olarak öne çıkıyor. Prof. Dr. Canan Karatay'ın önerilerine uyarak bu tarifi deneyebilirsiniz.
KAYNAK: Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.