Kronik rahatsızlığı bulunanlara aşırı sıcak uyarısı

Kronik rahatsızlığı olanlar için aşırı sıcaklar ciddi sağlık riskleri oluşturabilir. Tansiyon yükselmeleri ve sıvı kaybı gibi sorunlardan korunmak için önlemler alınmalı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Haziran 2024 11:58
Kronik rahatsızlığı bulunanlara aşırı sıcak uyarısı

Kronik rahatsızlığı bulunan kişilere yönelik aşırı sıcak hava uyarısı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yılmaz İnanç tarafından yapıldı. İnanç, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ani tansiyon yükselmesine, aşırı sıvı ve elektrolit kaybına ve buna bağlı çeşitli sağlık sorunlarına neden olabileceği konusunda uyardı.

Özellikle kalp, tansiyon, epilepsi ve migren gibi kronik rahatsızlıkları olan bireylerin sıcak hava koşullarından negatif etkilenebileceğini vurgulayan İnanç, bu durumun baş ağrısı, baş dönmesi gibi semptomlarla ve beyin damar hastalıklarıyla kendini gösterebileceğini belirtti. İleri yaşta beyin-damar hastalığı bulunan kişilerde ise sıvı ve elektrolit dengesizliği, ani tansiyon yükselmesi ve beyin damarlarında tıkanıklık gibi ciddi sağlık sorunlarına zemin hazırlayabileceğine dikkat çekti.

İnanç, bu risk grubundaki hastaların aşırı sıcaklardan kaçınmalarını, bol sıvı tüketmelerini ve uyku düzenlerine dikkat etmelerini önerdi. Ayrıca, öğle saatleri arasında dışarıda kalmaktan kaçınılması ve gerekirse şapka veya şemsiye gibi koruyucu önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.