Kazandibi Tarifi: Enfes ve Pratik Sütlü Tatlı Yapımı! Dikkat Damak Çatlatır

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Eylül 2023 11:07
Kazandibi Tarifi: Enfes ve Pratik Sütlü Tatlı Yapımı! Dikkat Damak Çatlatır
Yazı İşleri Müdürü

Enfes Kazandibi Tarifi: Hafif yanık lezzetiyle mükemmel bir sütlü tatlı. Kolay yapım, muazzam lezzet. Deneyin, tatlı krizlerinize son verin! İşte detaylar.

Kendinizi enfes bir lezzet deneyimine davet ediyoruz! Hafif yanık tadıyla meşhur kazandibi tarifiyle tatlı keyfini doruklara çıkarın. Denemeye hazır mısınız?

KAZANDİBİ TARİFİ (BENZERSİZ VE LEZZETLİ)

Kazandibi tatlısı, hafif yanık lezzetiyle herkesin favorisi olmuştur. Bu nefis sütlü tatlıyı misafirlerinize gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz. Hem hafif hem de doyurucu olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Ev yapımı kazandibi, dışarıda yediğiniz tatlılardan çok daha lezzetli olacak, emin olun! İşte kazandibi tarifi:

masterchef-kazandibi-tarifi-ve-malzemeleri.jpg

MALZEMELER:

6 su bardağı süt

2 yemek kaşığı nişasta

1 su bardağı un

1 su bardağı şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

YAPILIŞI:

Orta boy bir tencerede süt, nişasta, un, şeker, tereyağı ve vanilyayı karıştırarak muhallebi kıvamı elde edene kadar pişirin.

Pişen muhallebiyi alüminyum tepsiye dökün. Üzerini düzeltmek için bir spatula kullanarak her tarafının eşit olmasını sağlayın.

Tepsiye bolca tereyağı sürdükten sonra 3 yemek kaşığı şeker serpin. Şekeri eşit şekilde yaydığınızdan emin olun.

Tepsinin altını sürekli çevirerek orta ateşte pişirin. Kenarlardaki kısmın hafifçe tutması önemli. Bu sırada tatlıyı sürekli karıştırarak pişirin.

25-30 dakika kadar pişirdikten sonra tatlıyı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra tatlıyı buzdolabında 1-2 saat kadar dinlendirin.

Dilimleyip istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

KAZANDİBİ PÜF NOKTALARI:

Muhallebiyi tepside pişirirken sürekli karıştırarak pişirin.

Altının tuttuğunu fark ettiğinizde hemen ocaktan alın.

Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirerek lezzetini daha da artırabilirsiniz.

Umarım bu tarif beğeninizi kazanır! Afiyet olsun!

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.