Kahramanmaraş'tan Yozgat'a Umut Yolculuğu: Huzurevinin Kahramanları

Deprem Kahramanmaraş'ı salladı, ama 6 yiğit adam pes etmedi. Yozgat'a uzanan bir umut yolculuğuna çıktılar ve Alparslan Türkeş Huzurevi'nde yeni bir yuva buldular.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2024 08:18
Kahramanmaraş'tan Yozgat'a Umut Yolculuğu: Huzurevinin Kahramanları

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat depremleri sonrası Kahramanmaraş Huzurevi'nden ayrılarak Yozgat Alparslan Türkeş Huzurevi'ne sığınan 6 depremzede, birbirlerine destek olarak hayata tutunuyor.

69 yaşındaki Arif Aydemir, 64 yaşındaki İbrahim Özaktürk, 85 yaşındaki Nuh Ölç, 78 yaşındaki Remzi Yağcı, 83 yaşındaki Yılmaz Günay ve 72 yaşındaki Necmaddin Muhammadi, depremin ardından Kahramanmaraş'tan Yozgat'a göç etmek zorunda kaldı.

Alparslan Türkeş Huzurevi'nde yeni bir yuva bulan bu 6 yiğit adam, depremin yaralarını sararak geleceğe umutla bakıyor. Günlerini sohbet ederek, kitap okuyarak ve resim çizerek geçiren bu kahramanlar, zorluklara rağmen hayat sevinçlerini kaybetmiyor.

DEPREMİN SOĞUK YÜZÜYLE TANIŞMAK

Arif Aydemir, AA muhabirine 6 Şubat sabahı Kahramanmaraş Huzurevi'nde depremle uyandıklarını ve büyük bir panikle dışarı çıktıklarını anlattı. O günün soğuğunda titreyen Aydemir ve arkadaşları, önce Kahramanmaraş'ta bir binaya yerleştirildi, ardından da Yozgat Alparslan Türkeş Huzurevi'ne getirildi.

Yozgat'ta huzurevinden memnun olduklarını belirten Aydemir, "Yemeğimiz geliyor, çayımızı içiyoruz. Memnunuz. Gurbette rahat olsak da kendi memleketimizi arıyoruz. Toprağımızı özlüyoruz. Biz de oraya tekrar geri dönmek için uğraşıyoruz. Memleketi özledik. Buraya geleli bir yılı geçti." dedi.

YEĞENLERİNİ KAYBEDEN İBRAHİM ÖZAKTÜRK'ÜN ACISI

Depremde yeğenlerini kaybeden İbrahim Özaktürk ise yaşadığı acıyı ve hüznü dile getirdi. Özaktürk, "Buraya geldik, birbirimize yardım ediyoruz. Günümüz güzel geçiyor. Kahramanmaraşlı olarak birbirimize destek oluyoruz." diye konuştu.

YOZGAT'TA SICAK BİR YUVA BULMAK

Depremde yaşadıkları zorluklardan sonra Yozgat'ta çok iyi karşılandıklarını belirten Nuh Ölç, huzurevi müdürü ve çalışanlarına teşekkür etti.

ÇOCUKLARININ AKIBETİ BELİRSİZ

Bütün eşyalarının Kahramanmaraş'ta kalan Remzi Yağcı ise yaşadığı belirsizliği anlattı. "Burası bize eşya temin etti, eksiklerimiz burada tamamlandı. Sağ olsunlar. Burada üç çocuğum Kahramanmaraş'ta. Onlar depremde enkazda mı kaldı, yaşıyor mu haberim yok. Beni arayan yok, demek ki ölmüşler." ifadelerini kullanan Yağcı'nın hüznü yürek burkuyor.

HUZUREVİ'NDE UMUT YEŞERİYOR

Alparslan Türkeş Huzurevi Müdürü Fahrettin Arslan, 66 ileri yaşlının kaldığı huzurevine 6 depremzedenin geldiğini ve onları diğer yaşlılarla kaynaştırdıklarını söyledi. Arslan, "Depremzedelerimizin boş zamanlarını değerlendirmeleri adına halk eğitim merkezinden usta öğreticimiz geldi. Yaşlılarımız resim yapıyor, etkinliklere katılıyor. Bahçede sohbet ediyorlar." dedi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.