Gönülleri Kazanan Yardım Hamlesi: Onikişubat'ta 10 Yılda 75 Milyonluk Şefkat Eli

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde AK Parti'nin "Gönül Belediyeciliği" anlayışını 10 yıllık görev süresi boyunca şefkat, adalet ve doğruluk ilkeleriyle hayata geçirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2024 10:09
Gönülleri Kazanan Yardım Hamlesi: Onikişubat'ta 10 Yılda 75 Milyonluk Şefkat Eli

Kahramanmaraş: Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğündeki AK Parti'nin "Gönül Belediyeciliği" anlayışını 10 yıllık görev süresi boyunca şefkat, adalet ve doğruluk ilkeleriyle hayata geçirerek dezavantajlı kesimlerin gönlünde taht kurdu.

75 MİLYONLUK YARDIMLA GÖNÜLLERİ KAZANDI
Başkan Mahçiçek, dezavantajlı vatandaşların onuruna yaraşır ve çevreleriyle uyumlu bir hayat sürdürebilmeleri için 10 yılda 75 milyon TL'lik ayni veya nakdi yardımda bulundu. Bu yardımlar sayesinde binlerce aileye destek sağlanırken, sosyal belediyecilikte yeni bir dönem başlatıldı.

baskan-mahcicekten-yaslilara-yardim-eli-4.jpeg

ARZ ODAKLI YARDIMLAŞMA MODELİYLE TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDU
İhtiyaç sahiplerinin taleplerini değil, ihtiyaçlarını gözeten Başkan Mahçiçek, "Onikişubatlım Yardım Kartı" ile Türkiye'de bir ilke imza attı. Bu kart sayesinde ihtiyaç sahipleri, ihtiyaç duydukları malzemeleri kartlarını kullanarak alabildi ve alanla veren el birbirini görmedi.

SOSYAL YARDIMLARDA 188 MİLYON TL'LİK DEV YATIRIM
Başkan Mahçiçek, 10 yıllık süreçte sosyal yardım çalışmalarına toplamda 75 milyon TL bütçe ayırırken, günümüz değerlemesiyle bu yatırımın 188 milyon TL'ye ulaştığı belirtildi.

HER KESİME DOKUNAN YARDIM ÇALIŞMALARI
Ramazan aylarında gıda yardımları, "Onikişubatlım Yardım Kartı", "Hoş Geldin Bebek Seti", "Gönülleri Giydiriyoruz" projesi, kırtasiye yardımı, hasta ve refakatçilere şifa paketi, kömür ve tüp yardımı gibi birçok alanda ihtiyaç sahiplerine destek olundu.

53e412fc.jpeg

DEPREMDE DE ŞEFKAT ELİ UZATILDI
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından da sosyal belediyecilik anlayışını sürdüren Başkan Mahçiçek, mobil mutfak aracıyla sıcak yemek dağıtımı yaptı, çadır, battaniye, yastık, yorgan, uyku tulumu ve ayakkabı gibi temel ihtiyaç malzemelerini depremzedelere ulaştırdı.

BAŞKAN MAHÇİÇEK'TEN ÖRNEK BİR SOSYAL BELEDİYECİLİK MODELİ
Hanefi Mahçiçek'in şefkat, adalet ve doğruluk ilkeleriyle hayata geçirdiği sosyal belediyecilik çalışmaları, dezavantajlı gruplara umut ışığı olurken, Türkiye'ye de örnek bir model teşkil ediyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.