Kahramanmaraş'tan Deprem Sonrası 64 Bin Öğrenci Kaydını Başka İllere Aldı!

TBMM Genel Kurulu'nda Kahramanmaraş depremi sonrası yeniden inşa süreci ve AK Parti'nin antiemperyalist ilkesi vurgulandı. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ekim 2023 17:59
Kahramanmaraş'tan Deprem Sonrası 64 Bin Öğrenci Kaydını Başka İllere Aldı!

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın yönetiminde toplandı. Bozdağ, TBMM'nin 28. Dönem 2. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla milletin, devletin ve insanlığın hayrına olacak çalışmalara inandığını belirterek tüm milletvekillerine başarı diledi.

TBMM Başkanvekili Bozdağ, gündeme geçmeden önce üç milletvekiline gündem dışı söz verdi.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci "Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Kahramanmaraş'a yapılan yatırım ve destekler" hakkındaki gündem dışı konuşmasında, "Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcı olan bu yasama yılında önceliğimizin yeni ve sivil bir anayasa olmasını çok arzu ediyorum." diye konuştu.

TBMM'nin yeni yasama yılına başladığı 1 Ekim'deki terör saldırısını lanetleyen Kirişci, yaralı polis memurlarına acil şifa diledi.

tbmm-genel-kurulu-meclis-baskanvekili-bekir-bozdag-baskanliginda-toplandi.jpg

Kahramanmaraş'ın depremi en ağır şekilde yaşayan 4 ilden biri olduğuna işaret eden Kirişci, yeni Kahramanmaraş'ı inşa etmek istediklerini söyledi.

Kirişci, ilde bugün itibarıyla çadırda yaşayan vatandaş bulunmadığını, kalıcı konutlar ve köy evlerinin yakın zamanda vatandaşlara teslim edileceğini belirterek, Kahramanmaraş'ta hayatın her alanında önemli mesafeler katedildiğini dile getirdi.

Kahramanmaraş'a açılan TUSAŞ tesisine değinen Kirişci, "Kahramanmaraş'ımız sadece dondurmasıyla bilinen bir şehir değil, aynı zamanda ürettiği uçaklarıyla da dünyaca bilinen ve tanınan bir şehir olacaktır." ifadesini kullandı.

Kirişci, deprem sonrası Kahramanmaraş'tan 64 bin öğrencinin kaydını başka illere aldırdığını, bugün ise 60 bin 271 öğrencinin şehre kaydını aldırdığını anlattı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu, gündem dışı konuşmasında Atatürk ilke ve değerlerine vurgu yaptı. Cevizoğlu, AK Parti'nin antiemperyalist, milli iradeye saygılı ve tam bağımsızlık ilkesini benimsemiş bir parti olduğunu ifade etti. Yeni yasama yılında Meclis'in en önemli görevinin 1982 Anayasası'na son vermek olduğunu belirterek, sivil ve demokratik bir anayasa yapma sözü verdi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ'ın sorunlarına dikkat çekti ve devletin kalıcılığını vurguladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın güvenlik konusundaki çalışmalarını takdirle karşıladı ve yeni anayasanın uzlaşı temelinde, tüm yurttaşların haklarını koruyacak şekilde olması gerektiğini belirtti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.