Kahramanmaraş'ta zemin ve temel etüdü uygulama esasları masaya yatırıldı

Onikişubat Belediyesi, Jeoloji Mühendisleri Odası iş birliğiyle zemin ve temel etüdü uygulama esaslarını tartıştı. Şehrin güvenliğini artırmak için bilimsel adımlar atıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mayıs 2024 17:09
Kahramanmaraş'ta zemin ve temel etüdü uygulama esasları masaya yatırıldı

Zemin ve temel etüdü uygulama esasları, Onikişubat Belediyesi'nin liderliğinde bilimsel temellere dayanarak daha sağlam ve dayanıklı bir Onikişubat'ın inşası için Jeoloji Mühendisleri Odası ile iş birliği içinde incelendi. Belediye Başkanı Hanifi Toptaş önderliğinde yapılan çalıştayda, "Zemin ve Temel Etüdü Uygulama Esasları ve Rapor Formatı" konusu geniş kapsamlı bir şekilde ele alındı.

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından Onikişubat'ın yeniden yapılanma ve iyileştirme sürecine odaklanan Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, seçim kampanyası boyunca sık sık vurguladığı çalıştayları gerçekleştirdi. İlk olarak Onikişubat Belediyesi ve Jeoloji Mühendisleri Odası iş birliğinde düzenlenen çalıştaya, Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Volkan Dalyan ve ekibi ile Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat Belediyesi ve Türkoğlu Belediyesi'nde görev yapan inşaat ve jeoloji mühendisleri ile serbest çalışan jeoloji mühendisleri katıldı.

Çalıştayda, zemin etüt incelenmesi, raporlama süreçleri ve arazi çalışmalarında yaşanan zorluklar üzerine detaylı tartışmalar yapıldı. Ayrıca, 2018 Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu ve serbest çalışan jeoloji mühendislerinin karşılaştığı zorluklar ele alındı. Onikişubat Belediyesi'nin, ilerleyen süreçte diğer meslek odalarıyla da çalıştaylar düzenlemeye devam edeceği vurgulandı.

Çalıştayın verimli geçtiğini belirten Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Volkan Dalyan, Belediye Başkanı Hanifi Toptaş'a desteklerinden dolayı teşekkür etti ve yapılan çalıştayın Onikişubat'ın yeniden inşasına büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Dalyan, gelecekte yapılacak çalıştaylarla birlikte, şehirdeki ve inşaat sektöründeki diğer paydaşların da faydalanacağını ve Onikişubat'ta depremden sonra yapılması gereken her adımı atmaya devam edeceklerini belirtti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.