Kahramanmaraş'ta yeni kooperatif: Yöresel ürünlerin değeri artıyor

Dulkadiroğlu İşletme Kooperatifi, yerel ürünleri doğrudan tüketiciye ulaştırarak üreticinin gelirini artırmayı ve ilçe ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ağustos 2024 12:29
Kahramanmaraş'ta yeni kooperatif: Yöresel ürünlerin değeri artıyor

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde, Dulkadiroğlu Belediyesi’nin iş birliğiyle "Dulkadiroğlu İşletme Kooperatifi" kuruldu. Bu yeni kooperatif, bölgedeki yerel ürünlerin katma değerini artırarak ilçe ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

Kurucu Başkan Mustafa Özsoy’un liderliğinde kurulan kooperatifle ilgili bilgi veren Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yıldız, ilçede üretilen tarımsal ürünlerin doğrudan ve işlenmiş olarak tüketiciye ulaştırılması amacıyla kooperatifi hayata geçirdiklerini belirtti. Yıldız, bu sayede yerel ürünlerin tüccarlara düşük fiyatlarla satılmasının önüne geçmeyi amaçladıklarını ifade etti.

456453783-10232339628817943-7916751483559090380-n.jpg

Kooperatif, üreticiden uygun fiyatlarla aldığı ürünleri katma değerini artıracak işlemlerden geçirerek, online, toptan ve perakende satış kanallarıyla tüketiciye ulaştırmayı planlıyor. Yıldız, kooperatifin bölgedeki ürünlerin pazar payını artırmaya aracılık edeceğini vurguladı.

Dulkadiroğlu’nun öne çıkan yöresel ürünleri arasında yer alan ceviz, kabarcık üzümü, çilek, kiraz, vişne ve urmu dut gibi ürünlerin yanı sıra, domates, biber, sumak, dağ çayı, kekik ve nane gibi diğer tarımsal ürünlerin de bu kooperatif aracılığıyla işlenip pazarlanacağı belirtildi. Yıldız, bu sürecin üreticilerin gelirini artıracağına dikkat çekti.

dulkadiroglu-kooperatif.jpg

Yıldız ayrıca, kooperatifin, ilçedeki tüm üreticileri destekleyeceğini ve kaliteli ürünlerin doğru fiyatla alınıp üreticinin emeğinin karşılığını almasını sağlayacağını belirtti. Kooperatifin, aynı zamanda çiftçiler arasında yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik edecek faaliyetlerde bulunacağını ve tarımsal faaliyetlerdeki ihtiyaçların karşılanmasına katkı sağlayacağını ifade etti. Bu çalışmalarla, üretimin artırılacağı ve çiftçilerin emeğinin gerçek değerini bulacağı bir fiyat politikasıyla ilçe ve şehir ekonomisine katkıda bulunulacağına dikkat çekildi.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.