Kahramanmaraş'ta Tomsuklu Karma OSB'de fabrikalar yükseliyor

Tomsuklu Karma OSB'de yer teslimleri başladı, fabrikalar hızla yükseliyor. Başkan Narlı, farklı sektörlerde yatırımların önemine vurgu yaparak, yatırımcıları davet ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ağustos 2024 09:38
Kahramanmaraş'ta Tomsuklu Karma OSB'de fabrikalar yükseliyor

Tomsuklu bölgesinde kurulan Karma OSB'de, yer teslimlerinin başlamasıyla birlikte fabrikaların inşaatları hızla yükseliyor. Tomsuklu Karma OSB Başkanı Mustafa Narlı, altyapı çalışmalarının Ekim ayına kadar tamamlanacağını belirterek, bu süreçte biten bölgelerdeki parsellerin hak sahiplerine teslim edilmeye başlandığını ve fabrika inşaatlarının başladığını söyledi.

Kahramanmaraş’a katkı sağlayan herkese teşekkürlerini sunan Başkan Narlı, "Taş üstüne taş koyan her bir kişi için çalışırım. Yeter ki yatırım yapılsın, üretim artsın, ülke ekonomisine katkıda bulunulsun," dedi. Küresel ve Türkiye genelinde yaşanan ekonomik krizlerin Kahramanmaraş’ta daha şiddetli hissedildiğini ifade eden Narlı, "Tekstil ürünlerinin satışı durdu, fabrikaların depoları dolu, hem ihracatta hem de iç piyasada sıkıntılar yaşıyoruz. Bu zorlu günleri aşmak için el birliğiyle ortak akıl üretmeliyiz," diye ekledi.

SEKTÖRDE ÇEŞİTLİLİK

Tomsuklu Karma OSB'nin kurulumu için büyük çabalar sarf ettiklerini belirten Başkan Narlı, "Karma OSB olarak, sadece tekstil değil, birçok farklı sektörde yatırım yapılmasının önünü açtık. Kahramanmaraş’ta tekstil, çelik, kuyumculuk, ayakkabı ve boya gibi sektörler öne çıkıyor, ancak bu yeterli değil. TUSAŞ uzay sanayi ve elektronik sanayi gibi sektörlerde de yatırım yapılmalı ki bir sektör durursa diğerleri devam edebilsin. Kahramanmaraşlı yatırımcıları, Tomsuklu Karma OSB’de farklı sektörlerde yatırım yapmaya davet ediyorum. Altyapısı tamamlanan bölgelerde parselleri teslim ediyoruz ve fabrika inşaatları başladı," şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.