Kahramanmaraş’ın turizm cenneti Ilıca'da yerinde dönüşüm çalışmaları başladı

Kahramanmaraş Ilıca'da 40 konutun hızla tamamlanması, deprem izlerini silip bölgenin yeniden canlanmasını sağlıyor. Toplumsal dayanışma ile Ilıca'nın turizm potansiyeli güçleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mayıs 2024 11:22
Kahramanmaraş’ın turizm cenneti Ilıca'da yerinde dönüşüm çalışmaları başladı

Ilıca, Kahramanmaraş'ın önde gelen tatil beldelerinden biri olarak, 6 Şubat depremlerinin etkilerini silmeye yönelik çalışmalara devam ediyor. Ilıca Mahallesi'nde başlatılan dönüşüm projeleri çerçevesinde, 110 metrekarelik 40 betonarme konutun inşaatı hızla ilerliyor.

Bölgedeki inşaatlar titizlikle sürdürülürken, 40 konutun yapımını denetlemek üzere Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Şahin, İl Müdür Yardımcısı Muharrem Ateş ve Ilıca Mahallesi Muhtarı Cuma Karalar yerinde incelemelerde bulundular.

İncelemeler sonucunda, inşaatı devam eden 40 konutun 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacağı belirtildi. Firma yetkilisi Ali Cesur Kaçmaz, "Bölgemizde yaşanan depremlerin izlerini hızla silmeye çalışıyoruz. Hasar gören ev sahipleri için başlattığımız 40 konutun inşası, söz verdiğimiz tarihlerden çok önce, 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak. Bu sayede vatandaşlarımızın kalıcı konutlarına bir an önce yerleşmelerini ve yaşam konforlarının artmasını sağlamayı amaçlıyoruz." dedi.

Ilıca Mahallesi Muhtarı Cuma Karalar ise, "Hak sahipleri devam eden inşaatlardan oldukça memnun. Firma, gece gündüz demeden çalışarak insanları evlerine kavuşturmanın peşinde. Burada, Bakanlık, yüklenici firma ve vatandaşlarımız el ele vererek mahallemizin yeniden canlanması için birlikte çalışıyor. En kısa sürede Ilıca'daki deprem izlerini silip mahallemizi eskisinden daha güzel hale getirerek Kahramanmaraş'ın turizm merkezi olma yolunda ilerlemeye devam edeceğiz. Bu bağlamda, bize her zaman destek olan Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz Ahmet Şahin, Müdür Yardımcımız Muharrem Ateş ve firma yetkilimiz Ali Cesur Kaçmaz'a Ilıca adına teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.