Kahramanmaraş'ın 30. tescilli lezzeti: Maraş Sumak Ekşi Külü!

Maraş Sumak Ekşi Külü, Kahramanmaraş'ın geleneksel lezzetlerinden biri olarak Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildi. Kültür ve lezzet bir arada!

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Temmuz 2024 14:23
Kahramanmaraş'ın 30. tescilli lezzeti: Maraş Sumak Ekşi Külü!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türk Patent ve Marka Kurumu'na yaptığı başvuru sonucunda Maraş Sumak Ekşi Külü'nün tescilini aldı. Bu ürün, şehrin 30. tescilli ürünü olarak kayıtlara geçti.

Kahramanmaraş'ın kültürü, gelenekleri, yöresel lezzetleri ve el sanatlarını koruma misyonuyla faaliyet gösteren belediye, daha önce Kahramanmaraş Çiriş Böreği için de benzer bir başarı elde etmişti. KSÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün katkılarıyla yapılan başvuru sonucunda Maraş Sumak Ekşi Külü, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından resmi coğrafi işaretler listesine alındı.

Kahramanmaraş Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Dairesi Başkanlığı ise, "Yöresel lezzetlerimizi ve geleneksel el sanatlarımızı korumak için coğrafi işaret tescilli ürünlerimizin sayısını artırmaya yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

Kaynak: Haber merkezi

tescil.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.