Kahramanmaraş'a yeni bir soluk: Sosyal Girişimcilik Merkezi açılıyor!

Kahramanmaraş'ta Büyükşehir Belediyesi ve DOĞAKA iş birliğiyle açılacak Sosyal Girişimcilik Merkezi, şehir için önemli bir adım.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mayıs 2024 16:32
Kahramanmaraş'a yeni bir soluk: Sosyal Girişimcilik Merkezi açılıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve DOĞAKA iş birliğiyle hayata geçirilecek olan Sosyal Girişimcilik Merkezi'nin imza töreni gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Görgel, projenin şehirdeki sosyal girişimcilik faaliyetlerini destekleyerek vatandaşların eğitim ve kişisel gelişim süreçlerine katkı sağlayacağını belirtti. Görgel, "Bu merkezin şehrimize ve hemşehrilerimize büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz. Hayırlı olsun" dedi.

proje-gorseli-3.jpg

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu ve beraberlerindeki heyeti makamında ağırladı. Büyükşehir Belediyesi ve DOĞAKA iş birliğiyle şehre kazandırılacak olan yatırımların ele alındığı toplantıda, Başkan Fırat Görgel ve DOĞAKA Genel Sekreteri arasında Kahramanmaraş Sosyal Girişimcilik Merkezi'nin imza töreni gerçekleştirildi. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Dünya Bankası ve Sanayi Teknoloji Bakanlığı koordinesinde yürütülen Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) kapsamında hayata geçirilecek olan Sosyal Girişimcilik Merkezi; Kahramanmaraş'ta yaşayan 18-50 yaş arası vatandaşlara şehrin sosyal sorunlarına çözüm odaklı eğitimler sunacak ve sosyal girişimcilere destek olacak. Ayrıca katılımcılara iş fikirlerini geliştirmeleri konusunda kariyer danışmanlığı hizmeti sunulacak. Merkez, paylaşımlı ofisler, etkinlik alanları, eğitim salonları, dinlenme ve yönetim alanları, ortak çalışma alanları gibi bölümlerden oluşacak.

proje-gorseli-2.jpg

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZLE İŞ BİRLİĞİ DEVAM EDECEK

DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu, "Bugün, Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyaret ederek hem hayırlı olsun dileklerimizi ilettik hem de birlikte gerçekleştireceğimiz projeleri görüştük. Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi kapsamında Kahramanmaraş'a kazandırılacak olan Sosyal Girişimcilik Merkezi'nin sözleşmesini imzaladık. Bu merkezler aracılığıyla özellikle kadınlar ve gençlerin sosyal entegrasyonunu artırmayı ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamayı umuyoruz. İlerleyen süreçte de Büyükşehir Belediyemizle iş birliği içerisinde yeni projeleri Kahramanmaraş'a kazandırmaya devam edeceğiz" dedi.

proje-gorseli-1.jpg

ŞEHRİMİZE VE HEMŞEHRİLERİMİZE KATKI SAĞLAYACAK BİR PROJE

Büyükşehir Belediyesi ve DOĞAKA iş birliğiyle şehre kazandırılacak olan Sosyal Girişimcilik Merkezi'nin hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Fırat Görgel, "DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu ve beraberlerindeki heyeti makamımızda ağırladık. Şehrimize kazandırılacak projelere katkılarından dolayı Genel Sekreterimize teşekkür ediyoruz. Bugün yine iş birliği içerisinde şehrimize kazandıracağımız Sosyal Girişimcilik Merkezi'nin imza törenini gerçekleştirdik. Bu proje, vatandaşlarımızın sosyal girişimcilik alanında eğitim alabilecekleri ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak önemli bir adımdır. Proje ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.