Kahramanmaraş Nurhak Usulü Sütlü Tavuk Nasıl Yapılır?
Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2024 09:20
Kahramanmaraş Nurhak'ın Meşhur Sütlü Tavuk tarifiyle damaklarınıza şölen yaşayın! Köri ve sütün muhteşem uyumu, hafif ve lezzetli bir yemeği müjdeliyor. Afiyet olsun!
Sütlü tavuk tarifi ile yemek deneyiminizi zenginleştirin. Tavuk, köri ve sütün eşsiz uyumuyla hazırlanan pratik tarife bir şans verin!
Kahramanmaraş Nurhak Usulü Sütlü Tavuk
Malzemeler:
1 kg kuşbaşı tavuk
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı köri
Yapılışı:
Tavukları tavada kavurun.
Tavuklar kavrulduktan sonra yaklaşık 1 tatlı kaşığı köri ve isteğe bağlı olarak tuz ekleyin. Köri tadını belirli bir seviyede tutmayı tercih edebilirsiniz.
Karışımı iyice karıştırın ve ardından azar azar 1 çay bardağı sütü ekleyin. Sütü eklerken karışımın hafifçe sulu olmasına dikkat edin.
Süt ekledikten sonra karışımı tekrar karıştırın ve ocağı kapatın.
Bu lezzetli tarifi denemenizi öneririz. Afiyet olsun!
KAYNAK: Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.