Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan bayram alışverişinin yoğunlaştığı sektörlere denetim

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesinde alışverişin yoğunlaştığı sektörlerde denetimler gerçekleştirdi. Kayıt dışı hasılat ve hatalı KDV oranları tespit edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Haziran 2024 13:35
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan bayram alışverişinin yoğunlaştığı sektörlere denetim

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bayram alışverişinin yoğunlaştığı sektörleri inceleme altına aldı
Kurban Bayramı öncesinde, Hazine ve Maliye Bakanlığı alışverişin arttığı sektörlerde denetimler gerçekleştirdi. AA muhabirinin Bakanlıktan aldığı bilgilere göre, ekipler Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Kayıt dışılıkla mücadelemize her alanda ara vermeden devam ediyoruz." mesajı doğrultusunda denetimlerine devam ediyor.

Bu kapsamda, 11 Haziran'dan bayram arifesi olan 15 Haziran'a kadar, tatlıcı, şekerci ve konfeksiyon gibi sektörlerde ülke genelinde bayram denetimleri yapıldı. Denetimlerde Gaziantep'teki baklavacılarda hasılat tespiti de gerçekleştirildi.

Bayram öncesinde 8 bin 227 mükellef denetime tabi tutuldu. Bu denetimlerde kayıt dışı hasılat tespit edildi ve ilgili mükellefler incelemeye sevk edildi.
Hatalı KDV oranı uygulayanlar belirlendi

Ekipler, 195 mükellefin hatalı KDV oranı uyguladığını, 357 mükellefin ödeme kaydedici cihaz ve satış yazılım programları arasında entegrasyonun olmadığını tespit etti.

Ayrıca, 13 mükellefin işletmeye ait olmayan POS cihazı kullandığı, 298 mükellefin IBAN yoluyla tahsilat yaptığı, 50 mükellefin kayıt dışı faaliyette bulunduğu ve kayıt dışı 18 işçi çalıştırdığı belirlendi.

Bu işletmeler, gerekli işlemlerin yapılması için Sosyal Güvenlik Kurumu'na bildirildi.

Kaynak: AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.