Galatasaray Fenerbahçe maçı (CANLI İZLE) Selçuk Sports HD - Taraftarium24 - Justin TV - JestYayın - EXXEN LİNK

Süper Kupa'da Türk takımlarının Atatürk ve İstiklal Marşı'na saygı talepleri reddedildi. Galatasaray, tepkili şekilde maça çıkmama kararı aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Aralık 2023 12:19
Galatasaray Fenerbahçe maçı (CANLI İZLE) Selçuk Sports HD - Taraftarium24 - Justin TV - JestYayın - EXXEN LİNK

Suudi Arabistan'da gerçekleşecek olan Süper Kupa öncesinde, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında önemli bir gelişme yaşandı. İddialara göre, Riyad'da oynanacak maçta Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Atatürk pankartı, tişörtü ve İstiklal Marşı kullanımına izin verilmeyeceği belirtildi. Suudi yetkililerin bu taleplere olumsuz yanıt verdiği iddia edildi.

Suudi hükümetinin koyduğu yasağın ardından, iki kulüp yasağın kaldırılması için talepte bulundu. Ancak taleplerin olumsuz karşılanması durumunda takımların sahaya çıkmama kararı aldığı bildirildi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve kulüp başkanları arasında gerçekleşen görüşmenin ardından ise maça çıkılacağı duyuruldu.

galatasaray-fenerbahce-maci-canli-izle-selcuk-sports-hd-taraftarium24-justin-tv-jestyayin-exxen-link.jpg

Ancak Galatasaray, kamp yaptığı otele geri döndü. Sarı-kırmızılılar, Atatürk tişörtleriyle ısınmaya çıkmak istiyor ve bu talepleri kabul edilmezse maça çıkmama kararı almış durumda.

Riyad'dan bildirilenlere göre, İstiklal Marşı konusunda bir sıkıntı olmamakla birlikte, tişört ve pankart konusunda onay alınamadığı belirtildi. TFF'den yapılan açıklamada ise maçın Türk bayrağı huzurunda, 100. yıl kutlama etkinlikleriyle, şehitler için saygı duruşu ve sanatçı Norm Ender'in İstiklal Marşı'nı okumasıyla başlayacağı ifade edildi.

TFF'nin Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, İstiklal Marşı konusundaki taahhütnamenin Suudilere uymak zorunda olduğunu belirtti. Gelişmeler devam ederken, Galatasaray tarafından yapılan paylaşımda, "Fenerbahçe karşılaşmasına, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel hazırlanan formamızla çıkacağız!" denildi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.