Başkan Görgel: Kadınlara yönelik faaliyetlerimiz artarak sürecek

Başkan Görgel, Gülsüm Hanım Gümüşer Sosyal Tesisi'nde kadın atölyeleri sergisi ve aşure dağıtımına katılarak kadınlara yönelik faaliyetlerin artarak devam edeceğini belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ağustos 2024 09:55
Başkan Görgel: Kadınlara yönelik faaliyetlerimiz artarak sürecek

Gülsüm Hanım Gümüşer Sosyal Tesisi'nde düzenlenen kadın atölyeleri sergisi ve aşure dağıtım programına katılan Başkan Görgel, "Hanım kardeşlerimizin atölyelerimizde ürettikleri giyimden süs eşyasına kadar çeşitli ürünleri görme fırsatımız oldu. Ayrıca burada sıfır atıktan faydalanarak üretilen ürünler de yer alıyor. Kadınlara yönelik faaliyetlerimiz artarak devam edecek" dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde farklı yaş gruplarına ve toplumun çeşitli kesimlerine yönelik faaliyetlerini sürdürüyor. Kadın atölyelerinde de eğitimler aralıksız devam ediyor. Gülsüm Hanım Gümüşer ve Karaziyaret Sosyal Tesisleri'nde uzman eğitmenler tarafından kadınlara; Ahşap Boyama, Geri Dönüşüm, Sim Sırma, Dikiş ve Mefruşat alanlarında eğitimler veriliyor. Bu kapsamda düzenlenen sergide kadınların ürettiği ürünler sergilendi. Gülsüm Hanım Gümüşer Sosyal Tesisi'ndeki sergi açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ve eşi İlknur Görgel, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Asuman Yavuz, Dulkadiroğlu İlçe Kadın Kolları Başkanı Harika Fatma Açıksarı, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran ve kursiyerler katıldı. Başkan Fırat Görgel, sergide yer alan el emeği ürünleri tek tek inceleyerek, atölye faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Sergi açılışının ardından, Gülsüm Hanım Gümüşer Sosyal Tesisi'nde aşure dağıtımı yapıldı. Başkan Görgel, etkinlikte vatandaşlara aşure ikram etti.

"SIFIR ATIKTAN FAYDALANARAK YENİ ÜRÜNLER OLUŞTURULUYOR"

Sergi açılışı ve aşure ikramı hakkında değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, "Kadın ve Aile Şube Müdürlüğümüzün faaliyetlerini yerinde inceledik. Burada 200 hanım kardeşimizin el emeği göz nuru ürettikleri ürünlerin sergisini açtık. Kursiyerlerimizin burada ürettikleri giyimden süs eşyasına kadar çeşitli ürünleri görme fırsatımız oldu. Ayrıca burada sıfır atıktan faydalanarak üretilen ürünler de yer alıyor. Katılımcılar için çok faydalı işler yapılıyor burada. İnşallah bu tür faaliyetlerimiz artarak devam edecek. Kadınlara, çocuklara ve gençlere yönelik faaliyetlerimizin sayısı daha da artacak. Sergi açılışının ardından aşure dağıtım programımıza da katıldık ve hemşehrilerimize aşure ikram ettik. Muharrem ayının şehrimiz, ülkemiz ve tüm dünyada birlik ve beraberliğe vesile olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.