Ateş, “Fatma Şahin'den daha iyi bir belediye başkan adayımız var, Zeynep Özbaş Arıkan var”

İl Başanı Ateş Türkçesini söyleyeyim. Maraş'a bir Fatma Şahin lazım diyorlardı. Biz de şimdi gittiğimiz her yerde diyoruz ki; Fatma Şahin'den daha iyi bir belediye başkan adayımız var. Zeynep Özbaş Arıkan var” ifadelerine yer verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mart 2024 18:32
Ateş, “Fatma Şahin'den daha iyi bir belediye başkan adayımız var, Zeynep Özbaş Arıkan var”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, seçim çalışmaları kapsamında yaptıkları ziyaretlerde büyükşehir belediye başkan adayları Zeynep Özbaş Arıkan’ın büyük bir ilgiyle karşılandığını belirtti. Ateş, “Gittiğimiz her yerde bize diyorlardı ki ya Maraş'a bir kadın eli değmeli.
Türkçesini söyleyeyim. Maraş'a bir Fatma Şahin lazım diyorlardı. Biz de şimdi gittiğimiz her yerde diyoruz ki; Fatma Şahin'den daha iyi bir belediye başkan adayımız var. Zeynep Özbaş Arıkan var” ifadelerine yer verdi.

whatsapp-image-2024-03-21-at-12-36-29.jpegwhatsapp-image-2024-03-21-at-12-36-29.jpeg
Ateş, Kahramanmaraş İttifakı (CHP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynep Özbaş Arıkan’ın yerel basın ile iftar buluşmasında konuştu. Seçim çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ateş, son yapılan anketlerde büyükşehir belediyesindeki iddialarını koruduklarını bazı ilçelerde ise yarışı önde götürdüklerini söyledi.
Başkan Ateş, “Sayın milletvekilimiz şu an kuzeyde çalışıyor. Ben ihtiyaç duyulan her ilçeye gitmeye çalışıyorum. Sevgili Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız son 3 günden beri merkezde çalışıyor. Daha önce ilçelerde çalışmalarımızı yürüttük. 8 ilçede Cumhuriyet Halk Partisinin adayı var. 3 ilçede ittifak ortağımız Saadet Partisi’nin adayı var. 11 ilçede de Büyükşehir Belediyesi'nde de iddiamız devam ediyor. En son gelen bir ankette, Büyükşehirle ilgili gelen bir ankette, Cumhuriyet Halk Partisi'nin iddiasının devam ettiğini bir kez daha gördük. Sanıyorum iki gün sonra tekrar bir anket yapılacak. Mehmet Ali Kulat'ın bir anketi gelecek. Orada da bakacağız, oradaki durum nedir diye. Ama benim için gerçek anket, dışarıda halkın ve özellikle esnafın bize karşı olan tutumu” dedi.
“100 ESNAFTANN 90 TANESİ YAKA SİLKİYOR!”
Seçim ziyaretlerinde vatandaşların da esnafın da yoğun bir şekilde değişimden yana tutum sergilediğini ifade eden Ateş, şöyle konuştu: “Ben 30 yıldır siyasetin içindeyim, defalarca seçim atlattım. Bizim için en zor bölgelerden iki tanesi, biri Mağaralı'dır, biri de Orman Dairesi'nin olduğu Piri Reis, Oruç Reis, Karacaoğlan, o güzergahtır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak en çok zorlandığımız, gittiğimizde orada esnaf ziyareti yaptığımızda, en fazla bize sualler sorulan, hatta bazen terslenilen bölgeler orasıdır. Köy olarak da Batı köyleridir. Şimdi Batı köylerini Zeynep Hanım'la beraber gezdik, kendisi gördü, çok şaşırdı. İki gün önce de Orman dairesini gezdik, bugün de Dulkadiroğlu'nda Sakarya bölgesini gezdik. Arkadaşlar, bütün samimiyetimle söylüyorum, 100 esnafa girmişsek 100 dükkana girmişsek, 90 tanesi yaka silkiyor. Artık tamam diyorlar, tamam. Artık oy vermeyeceğiz. Değişimden yanayız.”
“ZEYNEP ARIKAN, MARAŞ'IN EVLADI, YERLİ, MİLLİ…”
Kahramanmaraş İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynep Özbaş Arıkan’ın, Kahramanmaraş’tan hiç kopmayan, sürekli Kahramanmaraş’ta yaşayan yerli ve milli aday olduğuna dikkat çeken Ateş, şu açıklamalarda bulundu: “Gittiğimiz her yerde bize diyorlardı ki ya Maraş'a bir kadın eli değmeli. Türkçesini söyleyeyim. Maraş'a bir Fatma Şahin lazım diyorlardı. Biz de şimdi gittiğimiz her yerde diyoruz ki; Fatma Şahin'den daha iyi bir belediye başkan adayımız var. Zeynep Arıkan var. Maraş'ın evladı, yerli, milli… Hiç kimse itiraz edemez. Hiç kimse Zeynep Arıkan'ın milliyetçiliğini sorgulayamaz, memleket sevdasını sorgulayamaz. Hiç kimse Zeynep Hanım'ın belediyecilik bilgisini ve tecrübesini de sorgulayamaz. 15 yıldan beri kent konseylerinde çalışıyor. Bu anlamda gerçekten yetkin, liyakat sahibi, dürüst, geçmişi şaibesiz, lekesiz, tertemiz, pırıl pırıl bir aday. Bugün Afşin'deydim. Afşin'de STK ziyaretlerini yaptım. Yolda dönerken Ekinözü'nden bir tanıdığım beni aradı: Sizin araçlar geziyordu. Aracın üzerinde Büyükşehir Belediye Başkan Adayınızın resmini gördüm, dedi. Ya o kadar temiz bir yüzü vardı ki; bu kad…

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

İmtiyaz sahibi
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.