24 saat süre verilecek! Yanmayan lambaya ceza

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ekim 2017 14:29
24 saat süre verilecek! Yanmayan lambaya ceza

Torba tasarıya beraber yanmayan sokak lambalarını 24 saat içerisinde değiştirmeyen elektrik dağıtım şirketleri lamba başına 500 lira ceza ödeyecek.

Tasarıya giren yeni maddeye göre, elektrik dağıtım şirketlerine denetimleri dışında da genel aydınlatma kapsamında tespit edilen yanmayan, yerinde olmayan armatür veya direklere ilişkin eksiklerin giderilmesi için şehirlerde 24 saat, şehir dışı bölgeler için 72 saat süre verilecek. Belirlenen sürede eksiklikler giderilmezse, dağıtım şirketine her bir direk için veya armatür için 500 lira para cezası kesilecek. Kesilen cezanın da bir ay içerisinde ödenmesi istenecek.

TEDAŞ Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu, ülke genelinde yaklaşık 6.6 milyon armatür olduğunu, yaptıkları denetimlerde 400.000 arızalı armatür tespit edildiğini söyledi. Şirketlere yaptıkları denetimlere rağmen hâlâ 104.000 arızalı armatüre rastladıklarını belirten Leventoğlu, arızaların giderilmesine yönelik bir yaptırım olmadığı için sonuç alamadıklarını, arızanın giderilmesinin şirketlere 57 liraya mal olduğunu, yeni cezalarla arızaların daha hızlı giderileceğini ifade etti.

Elektrik borçlarını ödemeyen belediyeler ile tarımsal sulama borçları için yeniden bir yapılandırma getirildi. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda verilen bir önergeyle TEDAŞ'a borcu olan belediyelerle tarımsal sulamadan kaynaklı elektrik borçlarını yapılandırmanın yolu açıldı TEDAŞ Genel Müdürü Leventoğlu, yaklaşık 10 yıl önce dağıtımın özelleştirilmesi sırasında bu borçların TEDAŞ'ta kaldığını 4 milyar liralık anaparanın 3 milyar lira civarına gerilediğini belirterek, daha önce iki kere yapılandırma getirildiğini hatırlattı. Zaman aşımı süresinin de peyder pey dolmaya başladığını kaydeden Leventoğlu, bu nedenle şimdi yeniden önerinin getirildiğini anlattı. 868 milyon lira civarında belediyelerden, 1.9 milyar lira da tarımsal sulamadan kaynaklanan bir borcun söz konusu olduğunu ifade eden Leventoğlu, 2016 yılında belediyelerden 61 milyon lira, tarımsal sulamadan da 54 milyon liralık tahsilat sağlanabildiğini söyledi.

KAYNAK:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.