YÖK Başkanı Özvar Duyurdu: Deprem Bölgesi Kahramanmaraş'taki Üniversiteler Eğitim ve Öğretime Hazır!

YÖK Başkanı Özvar, deprem bölgesi üniversitelerini ziyaret ederek eğitim öğretime hazır olduklarını vurguladı. Öğrencilere destekleri sürüyor. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Eylül 2023 21:04

YÖK Başkanı Özvar, deprem bölgesindeki üniversiteleri ziyaret ederek gençlerin eğitimine destek verdi, üniversitelerin hazır olduğunu belirtti.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, deprem bölgesindeki üniversiteleri ziyaret etti ve şunları dile getirdi:

"Türk gençliği, depreme rağmen üniversite eğitimine olan azim ve iradesini göstermeye devam ediyor. Bizim görevimiz ise gençleri bu üniversitelerde en iyi şekilde yetiştirmektir. Deprem bölgesindeki üniversitelerimiz, eğitim ve öğretime hazır durumda bulunuyor."

YÖK Başkanı Özvar, İnönü Üniversitesi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi'ni ziyaret ederek yeni eğitim-öğretim dönemi öncesi yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Özvar, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, Malatya'daki yüksek öğrenimle ilgili çalışmaları rektörlerle değerlendirdiklerini ifade etti.

yok-baskani-ozvar-deprem-sonrasi-universitelerin-hazir-oldugunu-acikladi.jpeg

Malatya'nın, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller arasında olduğunu belirten Özvar, "Deprem bölgesindeki üniversitelerimiz şu an itibarıyla eğitim ve öğretime hazır hale getirilmiştir. İnönü Üniversitemizde ve Turgut Özal Üniversitemizde öğretim elemanlarımızla ve senato üyeleriyle bir araya gelerek eğitim-öğretim döneminde yapacağımız çalışmaları son kez değerlendirdik." dedi.

YÖK Başkanı Özvar, ayrıca öğretim üyeleri ve depremzedeler için kampüs içerisinde kurulan ekolojik köy hakkında bilgi vererek vagonların bir araya getirilerek 500 haneli bir yaşam alanına dönüştürüldüğünü açıkladı. Ayrıca, Kredi Yurtlar Kurumu'nun öğrenci yurtlarına ilişkin çalışmalarının tamamlandığını ve öğrencilerin bu üniversitelerin yurtlarında kalabileceğini belirtti. Özvar, üniversitelerin aldığı kararlar doğrultusunda tıp, sağlık ve mühendislik programlarının büyük ölçüde yüz yüze eğitime geçeceğini ifade etti.

Özvar, deprem bölgesindeki öğrencilerin, hayata küsmeden üniversite okuma konusundaki kararlılığını vurgulayarak, "Türk gençliği, depreme rağmen üniversite eğitimi konusunda azimli ve iradeli bir duruş sergiliyor. Bizim görevimiz, gençleri en iyi şekilde bu üniversitelerde yetiştirmektir. Deprem bölgesindeki üniversitelerimiz, eğitim ve öğretime hazır durumdadır." şeklinde konuştu.

Ayrıca, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü'nü ziyaret eden Özvar, burada gerçekleştirilen karaciğer nakli operasyonlarının Türkiye'ye ve dünyaya hizmet verdiğini vurguladı. Özellikle Kırgızistan'dan gelen doktorlara eğitim verildiğini belirten Özvar, enstitünün uluslararası düzeyde daha etkili olabilmesini ve uluslararası işbirliklerine kapı aralayabilmesini diledi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.