Yeni kanun teklifiyle 230 bin öğretmene başöğretmenlik yolu açılıyor

Yeni kanun teklifiyle 230 bin öğretmene başöğretmenlik imkanı sunulacak. Uzman öğretmenlik için 10 yıl bekleme şartı kaldırılarak kariyer basamaklarında ilerleme sağlanacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Haziran 2024 12:28
Yeni kanun teklifiyle 230 bin öğretmene başöğretmenlik yolu açılıyor

Yeni kanun teklifiyle, Öğretmenlik Mesleği Kanunu'nda yapılan değişiklikle, uzman öğretmenlik için gerekli olan 10 yıl bekleme süresi kaldırılarak, 20 yıl hizmeti olan yaklaşık 230 bin öğretmene "başöğretmen" unvanı için başvurma imkanı getiriliyor. Bu düzenlemeyle birlikte, öğretmenlik mesleği üç kariyer basamağına ayrılıyor: öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen. Ayrıca, başöğretmenlik için gerekli eğitim programlarının tamamlanması gerekiyor.

Öğretmenlerin yeni düzenlemeden faydalanmasıyla ilgili olarak, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için yazılı sınav veya mesleki çalışma koşulları da kaldırıldı. Bu adımlarla birlikte, öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi ve kariyerlerinin ilerletilmesi hedefleniyor.

Ayrıca, Milli Eğitim Akademisi'nin kurulmasıyla öğretmenlerin mesleğe hazırlık süreçleri iyileştirilerek, eğitim kalitesinin artırılması ve öğretmenlerin mesleki becerilerinin güçlendirilmesi sağlanacak.

Kaynak: AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.