Yaz ve kış aylarının tadı mercimek, Zihin açıyor
Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ekim 2019 11:34
Şifalı bitkilerden Mercimek, Mercimek nasıl kullanılmalı,Mercimek faydaları, Mercimek, Mercimek nedir?
Hasat zamanı ve şekli: Bitki sararınca hasat edilir. Demetlenip kurutulur ve harmanlanır.
Kurutma Usulü: Güneşte.
Kullanma Usulü: Ezme, un ve yemek.
Kullanılan Kısımlar: taneler.
Şifası: Besleyici, kuvvet verici, zihin açıcı, kan yapıcı, yanık iyileştirici, damar sertliğini giderici, kabızlığı giderici.
Zehirlilik durumu: yoktur.
Çeşitler: Kırmızı ve yeşil mercimek.
Yetişme Ortamı: Kuvvetli topraklarda ve orta kuşak iklimde yer yerde yetişir.
Uyarılar: Karaciğeri rahatsızlığı olanlar kullanmamalıdır. Veya hindiba, ernginari sirke ile birlikte kullanılmalıdır.
Muhteviyatı: Protein, nişasta, B vitamini türleri P-A, arsenik.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.