Yardımcıoğlu’ndan ülke gerçeklerine dönelim çağrısı
Büyük Birlik Partisi (BBP) Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, Türkiye’de çalışan sayısı, vergilendirme ve emeklilik oranlarının tutarsızlığı üzerine bir değerlendirme yaparak iktidar ve muhalefet partilerine; “Ülke..
Büyük Birlik Partisi (BBP) Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, Türkiye’de çalışan sayısı, vergilendirme ve emeklilik oranlarının tutarsızlığı üzerine bir değerlendirme yaparak iktidar ve muhalefet partilerine; “Ülke gerçeklerine dönelim!” çağrısı yaptı.
Yardımcıoğlu, açıklamasında; “Türkiye’de kaç kişinin çalıştığı maalesef ki 2021 Türkiye’sinde net olarak bilinmiyor! Sigortasız çalışan sayısının 10 milyonu aştığı ifade edilen bir ortamda yaşıyoruz. TÜİK diye bir kurumumuz var ve yakın zamanda açıkladığı verilere bakınca çalışan sayımızın 28 Milyon olduğunu görüyoruz. Ama SGK verileri ise sigortalı çalışan sayısının, 2020 sonu itibariyle, 21 milyon olduğunu söylemektedir. Hangisine inanmalıyız, bilemiyoruz” dedi.
Türkiye’de işçi sayısının 15.2 milyon olduğunu ifade eden BBP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, şöyle konuştu: “İşçi sayımız 15.2 milyon ve buna 1.8 milyon çırak/stajyer dâhildir. Memur sayımız 3.2 milyon, Bağ-Kur’lu sayısı 2.7 milyon, Emeklilik aylığı alanların sayısı, 9.1 milyon. Kaba bir hesaplamayla 2.2 işçi, 1 işçi emeklisinin maaşını ödüyor… Hayatını sadece ATM’den para çeken bir akademisyen ve fildişi kulesinden kuş uçuran bir siyasetçi olarak devam ettirmediğim, hayatın bizzat hakikatleriyle yüze yaşayan bir insan olarak idame ettirdiğim için iş hayatının yakınında olan dostlarla yaptığım konuşmalarda; ‘Çalışırım ama SGK kaydı istemiyorum’ diyenlerin sayısının arttığını konuşuyoruz. Neden? Çünkü milyonlarca kişi, 1 veya daha fazla kurumdan aldığı yardımın kesilmesini istemiyor! 45 sene prim ödeyeceksin ve prim ödemeyenlerin aldığı yardımdan çok daha az maaş alacaksın! Ayrıca, İhtiyacı olmayanların dahi alabildiği bu yardımlar, insanları çalışmaktan, üretmekten uzaklaştırmakta ve tembelliğe alıştırmaktadır.”
Devlet kurumlarından yardım alanların sayısının aktif sigortalı sayısına yaklaştığına dikkat çeken Yardımcıoğlu, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Ekonomi döngüsü basittir: Vatandaş, mal-hizmet üretir… Ve devletin okul, hastane, yol, köprü yapıp sosyal güvenlik kurumlarını güçlendirmesi; mal, hizmet, verimlilik, tasarruf üretimine zemin hazırlaması için kazancından vergi verir. İnsanımızda oluşan; ‘Çalışırım ama SGK kaydı istemiyorum’ gibi düşüncelerin uygulama alanı bulmuş olması, bu döngünün bağlarını kopartır. Var mısınız İktidarıyla, muhalefetiyle ve her çeşit-türden ittifaklarıyla, bizim bu konuya ilişkin tespitlerimizi değerlendirerek üretebileceğiniz bir çözüm?
Var mısın Sayın AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan beyimiz?
Var mısın muhalefet ve Millet ittifakı, sizin bu konuda bir sözünüz? Ve öneriniz?
Veya şahsi menfaatlerinizi milletin sorunlarının önünden çekme yönünde ortaya koyabileceğiniz bir iradeniz?”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.