Whatsapp Kanal Nasıl Oluşturulur? Wp Kanal Nasıl Silinir?

WhatsApp kanalları artık Türkiye dahil 150'den fazla ülkede kullanıcıların hizmetine sunuldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Eylül 2023 13:27
Whatsapp Kanal Nasıl Oluşturulur? Wp Kanal Nasıl Silinir?

Bu özellik, kişilerin ve kuruluşların gelişmeleri takip etmelerini ve güncellemeleri uygulamadan ayrılmadan alabilmelerini sağlıyor. WhatsApp kanalları isteğe bağlı olarak açılıp kapatılabilir. İşte WhatsApp kanalları hakkında daha fazla bilgi ve nasıl kullanılacağına dair adımlar:

WHATSAPP KANALLARI NEDİR?

WhatsApp Kanalları, kullanıcıların tek yönlü yayın kanalları oluşturmasını ve bu kanallar aracılığıyla güncellemeleri takipçileriyle paylaşmasını sağlayan bir özelliktir. Bu, WhatsApp kullanıcılarına belirli kişileri veya kuruluşları takip etme ve bu kişilerden veya kuruluşlardan gelen güncellemeleri alma olanağı sunar.

WHATSAPP KANALLARI NASIL KULLANILIR?

KANAL OLUŞTURMA:

WhatsApp Web'i açın ve Kanallar simgesine tıklayarak Kanallar'a gidin.

"+ > Kanal Oluştur" seçeneğine tıklayın.

İlgili talimatları takip edin ve bir kanal adı ekleyin. Bu kanal adını dilediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

Kanalınızı özelleştirin: Kanalınıza bir açıklama ve simge ekleyerek kanalınızı kişiselleştirebilirsiniz. Bu adımı daha sonra da gerçekleştirebilirsiniz.

Kanal açıklaması ekleyin: Potansiyel takipçilerin kanalınızın konusunu anlamalarına yardımcı olmak için kısa bir açıklama yazın.

Kanal simgesi ekleyin: Kanalınızın daha dikkat çekmesi için telefonunuzdan veya İnternet'ten bir simge ekleyin.

Ardından "Kanal Oluştur" düğmesine tıklayarak işlemi tamamlayın.

whatsapp-kanal-acma-kanal-silme.jpg

Kanalınızı oluşturduktan sonra güncellemeleri paylaşmak için bu kanalı kullanabilirsiniz. Kanal bilgilerinizi bulup paylaşmak için Kanallar simgesine tıklayarak kanalınıza gidin, ardından kanal adına tıklayın ve "Bağlantıyı Kopyala" seçeneğini kullanarak kanalınızın bağlantısını paylaşabilirsiniz.

KANAL KAPATMA:

WhatsApp kanallarını kapatmak için, telefonunuzda ilgili kanala gidin, üzerine basılı tutun ve "Sil" seçeneğini seçin. Bu, kanalı kapatmanıza ve takipçilerinize yeni güncellemeler göndermeyi durdurmanıza olanak tanır.

WHATSAPP KANALLARINI BULMA VE TAKİP ETME:

WhatsApp Kanallarını bulmak ve takip etmek için aşağıdaki yolları kullanabilirsiniz:

Kanal Listesine Göz Atma: Kanal simgesine tıklayarak size sunulan tüm kanalları görebilirsiniz. Liste, telefon numaranızın ülke koduna ve dil tercihinize uygun kanalları otomatik olarak filtreler.

Önerilen Kanallara Göz Atma: Güncellemeler sekmesine gidin ve "Kanal Bul" seçeneğini kullanarak size önerilen kanallara göz atabilirsiniz. Bu öneriler, kanalın popülerliği ve aktifliği gibi metriklere dayanır.

Harici Bağlantılar ile Kanal Bulma: Kanal yöneticileri WhatsApp dışında bağlantılar paylaşabilir. Bu bağlantıları kullanarak WhatsApp'ta kanalı açabilir ve güncellemeleri görebilirsiniz.

KANALLARI TAKİP ETME:

Bir kanalı takip etmek istiyorsanız, ilgi duyduğunuz kanalın adına dokunarak veya "Takip Et" düğmesine tıklayarak bu kanalı takip edebilirsiniz. Kanal bilgisi sayfasından da kanalı takip edebilirsiniz.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.