Valilik ve Üniversiteye büyük işler düşüyor!
KSÜ Rektörü Niyazi Can deprem konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Deprem konusunda ki bilinçlenmenin kurumlarda ki karşılığını beğendiğini ifade eden Can, “Son 2 aydır sürekli toplantı talep ederek bir eylem planı oluşturuyorlar” dedi.
Diriliş haber Gazetesine özel açıklamalarda bulunan KSÜ Rektörü Niyazi Can, “Kahramanmaraş genel kanıya göre 1. Derece kimi uzmanlara görece 2. Derece deprem kuşağı üzerinde. Çok önemli fay hatları üzerinde bulunuyoruz. Bu konuda belediyelerimize valiliğimize ve üniversiteye büyük işler düşüyor. Kahramanmaraş’ın zemin şartlarına göre kat sayılarına izin verilmesi gerekiyordu. Fakat son dönemde ki kadar kurumlarda ve insanlarda oluşan bilinçlenme gibisini geçmişte görmedim. Herkes kendine çeki düzen veriyor” ifadelerini kullanarak kurumların deprem riskine ilişkin reflekslerinden övgüyle söz etti. KSÜ’nün deprem konusunda Kahramanmaraş’a verdiği hizmetlerden söz eden Can şöyle konuştu:
DEPREM DANIŞMA KURULU ÇALIŞIYOR
“Sütçü imam üniversitesi olarak bünyemizde ki uzmanlarımızı ilgili kurumların risk belirleme hususunda hizmetine veriyoruz. Doktor ve öğretim üyesi Alican Kop hocamızla birlikte diğer jeoloji hocalarımız yeniden programlama ve aktif yapılaşma konusunda önemli görevler alıyorlar.
Üniversite bünyesinde deprem araştırma ve risk yönetim merkezimiz var. Bu kurumumuza her türlü yönetim bilgi ve ekonomik desteği verdik. Bu kurumdan aldığımız sağlıklı bilgileri de valimiz başta olmak üzere ilgili kurumlarla paylaştık.
Ayrıca deprem danışma kurulunu kurduk Prof Dr. Mehmet Ünsal, Prof.Dr. Metin Köse, Dr. Öğrt. Üyesi Alican Kop, ve daha birçok isimden oluşan Kurul çalışmalarını sürdürüyor.”
ÇOCUKLARIMIZI RİSKLİ BÖLGELERDEN TAŞIYACAĞIZ
Can, Üniversitelerin en sağlıklı bilgiye sahip olmaları gerektiğini vurgulayarak, “Çünkü sürekli araştırmalar yapılıyor. Nitekim bu tüm dünyada böyledir” dedi. Can konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Başta belediyelerin içinde bulunduğu tüm yapılaşmayla alakalı kurumların tam bir sorumluluğu bulunmaktadır. Zaten bu kurumlar son 2 aydır sürekli toplantı talep ederek bir eylem planı oluşturuyorlar. Geçmişte yapılan hataların bundan sonra yapılmayacağına inanıyorum.
Karacasu Kampüsünde ki deprem riski orada ki 6 bin öğrencimizde huzursuzluk yarattı. Ve bu duygu nitekim topluma da sirayet etti. Bizlerde orada ki binalarımızı Avşar kampüsüne taşımaya karar verdik. Yerlerini de belirledik.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.