"Ülkemin geleceği için çalışıyorum"
"Ülkemin geleceği için çalışıyorum"
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) işbirliği ile hazırlanan ve Cahit Zarifoğlu Konferans salonunda gerçekleşen “Kariyer Günleri” programında başarı hikayesini anlatan Gölcü, “Terör olayları sonucu kaybettiğimiz Uzman Çavuş Hakan Duygal’ı ebediyete uğurladık. Şehidimize Allahtan Rahmet kederli ailesine ve Türk milletine ise başsağlığı dilerim” dedi.
1973 YILINDA BAŞLADIM
1973 yılında ticaret ile iş yaşamına atıldığını belirten Gölcü, “ 1973 yılından bu yana ticaretin içinde, 25 yıl da sanayinin içinde bulunan birisiyim. Aile şirketimde ailemin bana verdiği yetki ile şirketimizi belli bir sorumluluk çerçevesinde bir yerlere getirmeye çalışıyorum. Bundan sonra da ülkeme ve ülkemin geleceğine her yönü ile bir şeyler yapmaya çalışacağım” dedi
DOKUMA İLE BAŞLADIM
1988 yılında Has Dokuma olarak sektöre adım attıklarını söyleyen Gölcü şöyle konuştu: “Dokuma sektörünün zor olduğunu, bunu yaşayarak bedelini de büyük ödeyerek bu günlere geldik. Arkama dönüp baktığımda yaşadığım zorluklar ile şikayetçi olmadım. Ama zorlukları başarmak, dayanmak, sabretmek üçlüsü ile yendim. Sabırsız bir iş olmuyor. O gün iplik vardı, iplik ile başlayan arkadaşlarımız farklı yerlere geldiler. Gençlerimiz çok iyi bilir dokumadan başladığımız için zorluk çektik. Daha sonra iplik, dokuma, örgü, boyahane ile işlerimizi yürütüyoruz. Yıllık 200 milyon TL’lik bir ciro ile bin kişi istihdam eden, ürettiğimiz ürünlerin yaklaşık yüzde 40’ını yurt dışına gönderen bir firmamız var. Ülkemizin geleceğine hizmet ediyoruz.
İŞİMİZİ SEVEREK YAPMALIYIZ
İşimizi severek yapmalıyız, hangi sektörde hangi eğitim dalında okuyor ise benimsemek durumdayız. İşini benimsemeyenin başarı şansı zayıftır. Ticaret sektöründe faaliyet alırken ailemin ve babamın bana verdiği sorumluluk bilincini en doğru şekilde yaptım.
BİR HARFİN BİLE ÖNEMİ VAR
Yaptığım ticarette büyük firmaların bayiliklerini aldığım yıllarda bunlardan çok büyük kazanımlar elde ettim. Tecrübe kazandım. Bir hayat tarzı olarak Kayserili iş adamlarından çok şey öğrendim. Bir kelime öğrenmiş isem değerlendirdim. O kelimenin gelecekte bana faydasının olacağına inandım. Saygıyı, hürmeti ve ticaretin nasıl yapıldığını ve dostluğun nasıl devam edeceğini öğrendim. İlk 500-1000’de olan firmalarımız var. Eskiden aldığım güç sayesinde bugün geleceğe emin adımlar atabiliyoruz.
Hayatın her noktası bir imtihandır. Zenginlik, imkan, makam, mevki, yaşam tarzı, güzel örnek olabilme ailede liderlik yapabilme bunlar hep imtihandır. Bir hata başkasının hatasına benzemez. Liderin hata yapma şansı azdır”
KAYNAK: Maraştanhaber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.