Teknoloji Yeni Baştan Yazılıyor! 6A Teknoloji O Tarihte Geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024'ün başında 6A uydusunun fırlatılacağını ve bu sayede internet hızının 100 megabit/saniye seviyesine çıkarılarak geniş kesimlere erişimin sağlanmasının amaçlandığını duyurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ağustos 2023 14:21
Teknoloji Yeni Baştan Yazılıyor! 6A Teknoloji O Tarihte Geliyor!

Ayrıca, 6G teknolojisi üzerinde de çalışmalara başlandığı bilgisini paylaştı. Bakan Uraloğlu, Ankara Temsilcileri ve haber müdürleriyle bir araya gelerek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının geçmiş yatırımları, gelecek projeleri ve sektördeki hedefleri hakkında bilgiler sundu.

Bakan Uraloğlu, toplumun ekonomik ve sosyal hayatının teknolojik gelişmelerle şekillendiğini belirterek, özellikle ulaşım alanında hızın ve hareketliliğin artmasının bu etkilerden biri olduğunu söyledi.

"Sürdürülebilir Ulaşım" politikasının, gelişmiş toplumların ortak hedefi haline geldiğini ve bu bağlamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının geleceği tasarlarken küresel trendleri ve teknolojik ilerlemeleri yakından takip ettiğini ifade etti.

Bakan Uraloğlu, mobil abone sayısının 23 milyondan yaklaşık 91 milyona çıkarıldığını ve geniş bant abone sayısının da 92 milyon civarında olduğunu belirtti.

Fiber optik hat uzunluğunun da artırıldığını ve 12 uydunun uzaya gönderildiğini açıkladı. 2024 yılının başında 6A uydusunun fırlatılacağını vurguladı.

Ayrıca, 2028'e kadar 10 milyar dolarlık bir yatırım planının bulunduğunu ve geniş bant abone sayısının 112 milyona, mobil abone sayısının ise 102 milyona ulaştırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Uraloğlu, ayrıca Türkiye'nin coğrafi konumunun önemine dikkat çekerek, ülkenin uluslararası taşımacılığın merkezine yerleştiğini ifade etti.

Kentsel alanlarda yaşayan nüfusun artışı ve bu alanlarda üretimin artması öngörüsüne de vurgu yaparak, altyapı projelerinin bu değişen dinamiklere cevap verme amacı taşıdığını belirtti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.