Sorun denetimsiz sosyal yardımlar
Mustafa avcı 22 yıldır odun kömür ticari yapıyor. Belediyenin odun yardımında devletinde kömür yardımında kaynakların israf edildiğini öne süren Avcı, yetkililere tepki gösterdi.
Kamu kurumlarının takip sistemi olmadığını ifade eden Avcı, “Araştırılmadığından takibi yapılmadığından devletin imkânları israf oluyor. Bakın haramdır bu yapılan” dedi.
Son birkaç yıldır sektörün durgun olduğunu ifade eden tecrübeli isim Mustafa Avcı, yetkililere tepki gösterdi. Devletin kışlık yakıt desteğinin israf edilerek fakir-zengin gözetmeksizin dağıtıldığını iddia eden Avcı şu ifadeleri kullandı:
“Son 3 yıldır iş yapamıyoruz. Eylül ayının ortasına gelmişiz daha siftah edemedim. Belediye 6 bin ton odun dağıtıyor. İhtiyacı olan olmayan gözetmeksizin herkese dağılıyor. Bu durum bizim gibi esnafları bitiriyor.
Kömürü de devlet dağıtıyor. Zengin doğalgaz çektiriyor. Alt tabakaya da devlet dağıtıyor. Bu durumda bizim çıkar yolumuz kalmıyor. Bakınız belediye bu yıl ki odun ihalesini İstanbul’lu bir firmaya vermiş. 6 bin ton odunu bu firma dağıtacak. Oysa odun ambarında 80 tane esnaf var. Bu odunu esnafa eşit bir şekilde dağıtsa her işletmeye 200 ton odun düşer ki bu da işlerimizi biraz canlandırırdı ama bunu yapmak yerine gittiler İstanbullu bir firmayla anlaştılar.”
HER MAHALLEDE KÖMÜR ALIP SATMA İŞİ BAŞLADI
“Devletin verdiği bedava kömürü alıp satmak varken kim gelirde bu fiyata kömür alır. Kömür yardımı yapılırken ihtiyaç sahibi olup olmadığı gözetilmediğinden, dağılan kömürün takibi yapılmadığından her mahallede kömür alıp satma işi başlamış. Devletin kömürü devamlı dağılıyor ama nereye gittiğini araştıran yok.
Apartmanların önüne odun indiriyorlar gözlerimle gördüm. Namık kemal mahallesinde adamın evi doğalgazlı ama odun kömür yardım listesinde adı var. Çok fazla yaşanıyor bunlar. Araştırılmadığından takibi yapılmadığından devletin imkanları israf oluyor. bakın haramdır bu yapılan.”
Dolar kurunun hareketliliğini sorun olarak görmeyen Avcı sorunun sosyal yardımlar olduğuna dikkat çekti:
“Benim gözümde dolar sorun değil. Günün şartı neyse ona göre satarız. 5 liraya aldıysak 6 liraya, 7 liraya aldıysak 8 liraya satarız. Ancak asıl sorun iş yapamıyoruz. Bakınız elimde geçen yıldan kalan tonla kömür var. Bu yıl tonu bin 700 lira olmuş kömürü kime satacaksın.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.