Sonbaharın İncisi: Kabak Çanağında Muhallebi Tarifiyle Lezzet Şöleni!

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ekim 2023 17:26
Sonbaharın İncisi: Kabak Çanağında Muhallebi Tarifiyle Lezzet Şöleni!
Yazı İşleri Müdürü

Kabak Çanağında Muhallebi tarifiyle damaklarınız şenlenecek! Lezzetin doruklarına çıkın, sonbaharın en nefis tatlısını keşfedin. Afiyet olsun!

Lezzetin en güzel haliyle buluştuğu bir tat: Kabak Çanağında Muhallebi!

Kabak Çanağında Muhallebi tarifiyle, sonbaharın enfes lezzetini sofralarınıza taşımaya hazır mısınız? Kabak, bisküvi, ceviz ve kremanın muhteşem uyumuyla hazırlanan bu tatlı, gözlerinizi ve damak tadınızı şenlendirecek. İşte, her lokmasıyla mutluluğu hissedeceğiniz bu tarifin detayları:

Malzemeler:

1 kilo kabak

2.5 su bardağı şeker

2 paket petibör sade bisküvi

damaklarda-dans-eden-tat-kabak-canaginda-muhallebiyle-tanisin.jpg

Muhallebisi için:

1 yemek kaşığı nişasta ve un

2 su bardağı süt

1 vanilya

Yarım su bardağı şeker

Yarım yemek kaşığı tereyağ

Yarım paket krem şanti sade

Üzeri için:

Hindistan cevizi

Süslemek için ceviz kırıntıları

Yapılışı:

Kabak Püresi Hazırlığı: Kabakları küçük küçük doğrayıp tencereye alın. Üzerine şekeri ilave edin ve kısık ateşte ağzı kapalı olarak kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Suyunu salıp çekene kadar pişirme işlemine devam edin. Yumuşadıktan sonra kabakları ezerek püre haline getirin. Ardından içine bisküvileri küçük küçük kırarak ekleyin ve iyice yoğurun. Hazırladığınız karışımı buzdolabında dinlendirin.

Muhallebi Hazırlığı: Bir tencereye nişastayı, unu, yumurtayı, şekeri ve sütü azar azar ilave ederek karıştırın. Orta ateşte karışım koyulaşıp muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Ardından içine tereyağını ve vanilyayı ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştırın. Ilındığında krem şantiyi ekleyip mikserle 10 dakika çırpın.

Tatlıyı Şekillendirme: Kabaklı karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin. Hazırladığınız topları hindistan cevizine bulayın ve bir tabağa alın. Orta kısımlarını parmakla bastırarak çukurlaştırın. Oluşan çukura hazırladığınız muhallebiyi dökün.

Sunum: Üzerini ceviz kırıklarıyla süsleyerek servis yapmaya hazır hale getirin.

Şimdi, bu enfes lezzeti sevdiklerinizle paylaşmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.