Son bahar aylarının kaçınılmaz hastalığı grip ve öksürüğe faydalı, kiraz

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ekim 2019 09:40
Son bahar aylarının kaçınılmaz hastalığı grip ve öksürüğe faydalı, kiraz

Şifalı bitkilerden kiraz, kiraz nasıl kullanılmalı,kiraz faydaları, kiraz, kiraz nedir?

Hasat zamanı ve şekli: meyveler olgunlaştığında, saplar meyvelerden ayrılarak, kabuk soyularak gölgede kurutulur.

Kullanma Usulü: meyveler yenir. Saplar ve kabuk, çiçek ve yapraklar kaynatılıp demlenir. (100 cc suya 3 gr kuru sap) çekirdek içi 3 tatlı kaşığı alınır.

Kullanılan Kısımlar: meyve, sap, çiçek, kabuk, yaprak,, çekirdek içi.

Şifası: kuvvet verici, zayıflatıcı, idrar arttırıcı, kan temizleyici, ishal kesici (kabuk), hazmı kolaylaştırıcı, göğsü yumuşatıcı, öksürük kesici (kitre), çekirdek içleri cinsel iktidarsızlıkta etkilidir.

Zehirlilik durumu: yoktur.

Çeşitler: birçok çeşidi vardır.

Yetişme Ortamı: orta kuşak meyvesidir.

Muhteviyatı: şekerler, vitaminler (A-B-C), organik asitler, minareller (Ca-K-Fe-Zn-Na), tanen.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.