Şifalı bitkilerden Sıklamen, Sıklamen nedir?
Şifalı bitkilerden Sıklamen, Sıklamen nasıl kullanılmalı,Sıklamen faydaları, Sıklamen, Sıklamen nedir?
Diğer Adları: Yer somunu, topalak, domuz turpu, domuz ağırşağı, buhru meryem, ala yaprak domuz elması, kuskusa, dana göbeği, hınzır ekmeği.
Hasat Zamanı Ve Şekli: Sonbaharda veya ilkbahar başlangıcında yumrular topraktan sökülür.
Kurutma Usulü: Taze olarak kullanılır. Kurutulur.
Kullanma Usulü: Temizlenmiş taze yumrular parçalanıp kaynatılır ve demlenir. 1 bardak içilir. Kurutulmuş yumru parçalarından yarım gram alınır.
Kullanılan Kısımlar: yumrular. (taze-kuru)
Şifası: Müshil ve kusturucudur. Uyarıcı etkisi vardır. Tarla ve saksı, solucan ve kurtlarını öldürmede sulama yapılarak kullanılır.
Zehirlilik Durumu: Aşırısı zehirlidir.
Çeşitler: Birkaç çeşidi vardır.
Yetişme Ortamı: Orman çalı diplerinde ve evlerde saksılarda süs bitkisi olarak yetişir.
Uyarılar: Doz aşılmamalıdır. Şiddetli ishal ve kusmalara neden olur.
Muhteviyatı: Nişasta, şeker, zamk, organik asitler, saponinler, glikozitler.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.