Şifalı bitkilerden Kızılcık, Kızılcık nedir?
Şifalı bitkilerden Kızılcık, Kızılcık nasıl kullanılmalı,Kızılcık faydaları, Kızılcık, Kızılcık nedir?
Diğer Adları: kiren.
Hasat zamanı ve şekli: meyveler iyice kızarınca toplanır. Taze olarak veya kurutularak tüketilir. Ayrıca şurup da yapılır.
Kurutma Usulü: gölge ve yarı gölgede.
Kullanma Usulü: taze ve kuru meyve olarak şurup ve reçel yapılarak kullanılır. Gövde kabuklarından 50 gr 1 lt suda kaynatılarak günde 3-4 defa 1 er bardak içilmek suretiyle veya tozundan yaralara mikrop öldürücü olarak serpilebilir.
Kullanılan Kısımlar: meyveler, gövde kabukları.
Şifası: kabız yapıcı, kan yapıcı, ateş düşürücü, ishal kesici, sıtma tedavisinde ve diş eti rahatsızlıklarında kullanılır.
Zehirlilik durumu: yoktur.
Çeşitler: birkaç çeşidi vardır.
Yetişme Ortamı: kuru ve taşlı kuzey yamaçlarda orman yakınlarında yetişir. Ev bahçelerinde de yetişebilir.
Muhteviyatı: Şekerler, karnin glikozidi, tanen, malik ve sitrik asit, müsilaj, acı madde, C ve K vitaminleri.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.