Şifalı bitkilerden Keçi Boynuzu, Keçi Boynuzu nedir?
Şifalı bitkilerden Keçi Boynuzu, Keçi Boynuzu nasıl kullanılmalı,Keçi Boynuzu faydaları, Keçi Boynuzu, Keçi Boynuzu nedir?
Diğer Adları: buynuz, hanup, karabe, kırat
Hasat zamanı ve şekli: meyveler sonbaharda toplanıp kurutulur.
Kurutma Usulü: güneşte karıştırılarak kurutulur.
Kullanma Usulü: 10 cc suda 5 gr kaynatılıp içilir(günde 5 bardak), dal kabukları da kaynatılıp içilir. Meyvelerinin pekmezi yapılır, ayrıca zamk da yapılır.
Kullanılan Kısımlar: meyve, kabuklar, tohum.
Şifası: ishal kesici ilaçların yapımında kullanılır. Şeker hastalarına gıda hazırlamada öksürük şuruplarında nkullanılır. İdrar söktürücüdür. Çerez ve kuruyemiş yapılır. Kuvvet verici ve kan yapıcıdır.
Zehirlilik durumu: zehirli değildir.
Çeşitler: yabanileri vardır (haraç).
Yetişme Ortamı: ılıman iklimlerin taşlı kurak kısımları.
Muhteviyatı: Şekerler, pektin, karbonhidrat, sepi maddeleri, yağ, selüloz, azot bileşikleri. Tohumda: protein, proferin, tereferin, nişasta, selüloz, tanen.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.