Şifalı bitkilerden Kebere, Kebere nedir?
Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ekim 2019 09:25
Şifalı bitkilerden Kebere, Kebere nasıl kullanılmalı,Kebere faydaları, Kebere, Kebere nedir?
Kebere-Gebere
Diğer Adları: Kapari, kedi tırnağı
Hasat zamanı ve şekli: Çiçek tomurcukları ve meyveleri olgunlaşmadan toplanır.
Kurutma Usulü: gölgede
Kullanma Usulü: kuru meyve ve çiçek tomurcukları 30 gr/1 lt su günde 3 bardak içilir.
Kullanılan Kısımlar: kökler, kabuklar, meyveler ve tomurcuk.
Şifası: iştah açar, kuvvet verir, ülsere iyi gelir, idrar söktürür, kabız yapıcı çiçek tomurcukları ve olgunlaşmamış meyvelerden turşu yapılır. Kök kabukları cinsel gücü artırır.
Zehirlilik durumu: zehirli değildir.
Çeşitler: Capparis ovata.
Yetişme Ortamı: taşlı, kireçli ser yamaç ve kaya aralarında yetişir. İyi bir erozyon önleyicidir.
Uyarılar: -
Muhteviyatı: tanen, flavon, karbonhidratlar.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.