Şifalı bitkilerden Kaldırak, Kaldırak nedir?

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Eylül 2019 08:46
Şifalı bitkilerden Kaldırak, Kaldırak nedir?

Şifalı bitkilerden Kaldırak, Kaldırak nasıl kullanılmalı,Kaldırak faydaları, Kaldırak, Kaldırak nedir?

Diğer isimleri: hodan, ıspıt, kaldıran, sığırdili.

Hasat zamanı ve şekli: ilkbahar başlangıcında yaprak ve taze sürgünleri toplanıp taze olarak değerlendirilir.

Kurutma Usulü: gölgede.

Kullanma Usulü:  bir tutam kuru bitki veya 2 tane yaprak kaynatılıp (yarım lt suyla) içilir. Sebzesinden yemek yapılır.

Kullanılan Kısımlar: toprak üstü kısımlar.

Şifası: ateş düşürücü, terletici, idrar arttırıcı, yumuşatıcı, kan temizleyici.

Zehirlilik durumu: zehirli değildir.

Çeşitler: değişik türleri vardır.

Yetişme Ortamı: orman içleri, ev bahçeleri.

Muhteviyatı: rezin, uçucu yağ, müsilaj, nitrat tuzları, saponin, vitaminler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.