Şifalı bitkilerden Gül, Gül nedir
Şifalı bitkilerden Gül, Gül nasıl kullanılmalı,Gül faydaları, Gül şifası, Gül nedir
Hasat zamanı ve şekli: çiçekteyken sabah, erken.
Kurutma Usulü: gölgede.
Kullanma Usulü: haşlama. Kullanım miktarı: 3 çorba kaşığı kuru gül 1/2 lt su.
Kullanılan Kısımlar: çiçekler.
Şifası: zayıflatıcı, solucan düşürücü, yağı mevzi ağrı kesici, iltihaplanmaya karşı, kan damarlarını genişletici, kalp atışlarını düzenleyici, sinirleri sakinleştirici, yumuşatıcı, (gebe ve ağır hastalarda) bronşlu astım, birçok merhemin ve kremlerin terkibine girer. Deri iltihaplarına karşı, göz, diş eti iltihapları, diş ve baş ağrısı, sinir hastalıklarında kullanılır. Reçeli (gülbeşeker) ve gülsuyu meşhurdur.
Zehirlilik durumu: zehirli değildir.
Çeşitler: sarı, kırmızı, beyaz, Isparta, sarmaşık vs.
Yetişme Ortamı: kuvvetli bahçe topraklarında güneşli ve sulanabilen yarı gölge yerlerde.
Muhteviyatı: uçucu yağ, tanene, şeker, pektin, liimon ve elma asidi, C vitamini, B 12 vitamini, K, P, karotin, flavonitler, koku maddeleri (geraniol, sitronellol) antosiyanin, eugenol, feniletalkol.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.