Şifalı bitkilerden Fındık, Fındık nedir
Şifalı bitkilerden Fındık, Fındık nasıl kullanılmalı,Fındık faydaları, Fındık şifası, Fındık nedir
Hasat Zamanı ve Usulü: Meyveler içleri sertleştiğinde, dal kabukları ilkbaharda su yürüdüğünde toplanıp kurutulur.
Kurutma Usulü: Meyveler önce havadar binalarda daha sonra güneşte veya 40 derecede fırınlarda kurutulur. Yığın yüksekliği 5 cm, yi geçmemelidir ve sık sık karıştırılmalıdır. Kabuklar önce güneşte, daha sonra gölgede kurutulur.
Kullanma usulü: Meyveler çerez yapımında, kuvvet macunlarının terkibinde, yağ üretiminde; kabuklar dövülüp toz haline getirilir (1 çay kaşığı toz+1 bardak su da kaynatılıp içilir).
Kullanılan Kısımlar: :Meyveler, kabuklar, yapraklar ve meyve kabukları.
Şifası: Kuvvet verici, cinsel gücü arttırıcı (balla macun yapılarak), kas sistemini güçlendirici etkileri vardır, Kan basıncını düşürür. Kabuklar varisde, yapraklar prostat büyümesinde etkilidir. Meyve kabuğu antibiyotiktir.
Zehirlilik durumu: Zehirli değildir.
Çeşitleri: Birkaç çeşidi vardır.
Yetişme Ortamı: Yağışı bol geniş yapraklı orman bölgelerinde yetişir.
Uyarılar: Kurutulmuş meyveler nemden uzak tutulmalıdır.
Muhteviyatı: Protein, yağ, şeker, Ca, K, Mğ, P mineralleri, B-C-D-E vitaminleri, boya maddeleri, sepi maddeleri.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.