Şifalı bitkilerden Diken ardıcı, Diken ardıcı nedir
Şifalı bitkilerden Diken ardıcı, Diken ardıcı nasıl kullanılmalı,Diken ardıcı faydaları, Diken ardıcı şifası, Diken ardıcı nedir
Diğer adları: katran ardıcı.
Hasat zamanı ve şekli: sonbaharda meyveler morardığında toplanır. Katran içini yaş dalllar ve kökler toprak içinde yarı gömülü bir testide yakılır. Dibe oturan katran alınır.
Kurutma usulü: gölgede.
Kullanma usulü: meyveler yenerek veya toz halinde suya karıştırılıp içilir. Kaynatılmaz.
Kullanılan kısımlar: olgun meyveler.
Şifası: idrar söktürücü, terletici, soğuk algınlığı, kalp yetmezliği, burkulma ve çarpmada ağrı kesici, harekat kabiliyetini arttırıcı, kronik romatizma, ağrılı eklem rahatsızlıkları, kas ağrıları, nefes kokularını giderir. diş eti rahatsızlıkları, haricen deri hastalıkları, balgam çıkartıcı, hazmı kolaylaştırıcı. Halk arasında böbrek taşları için, zor işeme, mide ekşimesi, sivilce, sıtma, nefes darlığında tütsü olarak kullanılır.
Zehirlilik Durumu: yoktur.
Çeşitleri: katran, adi, Finike, kokulu, sabin, boylu ardıç çeşitleri vardır.
Yetişme ortamı: taşlık yamaçlarda.
Uyarılar: böbrekleri iltihaplılar, hamileler kullanamaz. (düşüğe yol açabilir)
Muhteviyatı: organik asit, reçine, acı madde, uçucu yağ, glikoz, sakkaroz, juniperin.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.