Şifalı bitkilerden Deniz kadayıfı, Deniz kadayıfı nedir
Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Eylül 2019 09:56
Şifalı bitkilerden Deniz kadayıfı, Deniz kadayıfı nasıl kullanılmalı,Deniz kadayıfı faydaları, Deniz kadayıfı şifası, Deniz kadayıfı nedir
Diğer adları: kırmızı alg, carrageen.
Hasat zamanı ve şekli: denizden çıkartılıp, yıkanıp kurutulur.
Kurutma usulü: güneşte.
Kullanma usulü: 100 cc. suda 2 gr deniz kadayıfı kaynatılıp süzülüp içilir.
Kullanılan kısımlar: tamamı kullanılır.
Şifası: göğüs yumuşatıcı, bağırsakları yumuşatıcı, pıhtılaşmayı önleyici, öksürük kesicidir ve mide ülserine karşı kullanılmaktadır. Gıda, deri, eczacılık, süt ve kağıt sanayinde de kullanılır. Halk arasında guatr içinde kullanılmaktadır.
Yetişme ortamı: atlas okyanusunun kuzeyinden elde edilir.
Muhteviyatı: madensel maddeler, müsilaj, polisakkaritler, karagenin, iyot, brom, karbonhidratlar.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.