Şifalı bitkilerden Çoban üzümü, Çoban üzümü nedir
Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Eylül 2019 09:36
Şifalı bitkilerden Çoban üzümü , Çoban üzümü nasıl kullanılmalı,Çoban üzümü faydaları, Çoban üzümü şifası, Çoban üzümü nedir
Diğer isimleri: yaban mersini, avcı üzümü.
Hasat zamanı ve şekli: meyveler olgunlaştığında, yapraklar ilkbahar-yaz mevsiminde toplanır.
Kurutma Usulü: yapraklar gölgede kurutulur.
Kullanma Usulü: Meyveler yenir. Yapraklar 100 cc su ile 5 gr kuru yaprak haşlanıp demlenerek içilir.
Kullanılan Kısımlar: yapraklar, meyveler.
Şifası: antiseptik, kabız etkili, kuvvetlendirici, direnç arttırıcı ve şeker hastalığına karşı etkilidir.
Zehirlilik durumu: zehirli değildir.
Yetişme Ortamı: kuzey ve kuzeybatı Anadolu dağlarının yüksek orman açıklarında yetişen küçük bir çalıdır.
Muhteviyatı: glikozitler, tanen, arbutin, C vitamini, organik asitler, meyvede: organik asitler, şekerler, tanen, renk maddesi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.