Şifalı bitkilerden Ceviz, Ceviz nedir
Şifalı bitkilerden Ceviz, Ceviz nasıl kullanılmalı, Ceviz faydaları, Ceviz şifası, Ceviz nedir
Diğer isimleri: Koz, ceviz, guz
Hasat zamanı ve şekli: İlkbahar, yaz
Kurutma Usulü: gölgede.
Kullanma Usulü: Erkek çiçekler haşlama, iç yağı ile merhem, yapraklar demleme, yeşil kabuk kaynatma, yapraklar, tonik, bir avuç başak 1 lt su, yarım kilo iç yağı + bir avuç tomurcuk, birkaç yaprak + bir avuç yeşil kabuk 1lt su ile kaynatılıp günde 2 fincan içilir.
Kullanılan Kısımlar: tomurcuklar, kabuk, yapraklar ve tohumlar.
Şifası: kabız, kuvvet verici, kan temizleyici, beyni destekleyici, müshil, kolesterol düşürücü, safra arttırıcı, nasır, afrodisiak, şeker dieti, yapraklar şeker düşürücü, iştah arttırıcı, antiseptik, saç kuvvetlendirici, sivilce, anjin, boyama, bit, pire, böcekkaçırıcı.
Zehirlilik durumu: ağaç yapraklı iken karbon siyanür gazı üretir. Ağaç altında uzun süre durulmamalıdır.
Çeşitler: birçok çeşidi vardır.
Yetişme Ortamı: memleketimizin ve dünyanın birçok yerinde yetişir.
Uyarılar: geç donlardan zarar görür. Don cebi olan yerlere dikilmemelidir.
Muhteviyatı: yapraklarda uçucu yağ, jaglan, ceviz içinde; şeker, gümüş, selüloz ve yağ, tuz, limon asidi, albümin, karbonhidrat, A-B-P vitaminleri.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.